Web design Cluj
Racovitan: Liniste!

Oare când vom avea și noi, ”U”-iștii, parte de ea? Ani la rând, când ne zbăteam prin mocirla din C și B, doar visam la liniște. Apoi, când am sperat că ea va poposi și la noi, am fost readuși rapid cu picioarele pe pământ de una dintre cele mai ”insipide, inodore și incolore” pe care am văzut-o eu vreodată jucând în alb-negru. Sigur vă mai amintiți de marii ”U”-iști Martin Tudor, Gigel Coman sau Claudiu Răducanu... A mai fost și episodul ”Valiza”, meciul suspect din ultima etapă a acelui campionat și liniștea părea să ne fi părăsit pentru totdeauna.

Ne-am zbătut apoi iarăși prin mizeria ligii secunde, am tremurat până în ultimul minut al campionatului cu gândul la un nou parcurs în liga a treia. Liniște tot nu am avut. Și nu știu câți dintre noi mai sperau că vom avea cândva parte de ea.

A venit apoi Walter, cu trupa sa de conducere și cu ”haita” de antrenori. Îi schimba mai des decât își schimbă unii șosetele. Liniște? Nici vorbă! Cumva, cumva, am promovat. Apoi a urmat o nouă ”revoluție” - pe bancă și în lot - după car enimeni nu aștepta relaxare. Atunci, am fost neîncrezător. Mi-am recunoscut greșeala și am așteptat, în liniște, deznodământul sezonului.

Am învins Dinamo, am arătat că în Cluj nu există decât o singură echipă care contează. La final, ne-am clasat pe un loc la care, de peste 25 de ani, ne uitam doar de jos în sus. Majoritatea nici nu visam acum un an că vom ajunge aici, darămite când jucam la Sânniciolau Mare, Sărmășag sau cu Șomcuta Mare. Și totuși, liniștea nu își găsește loc nicicum în rândul nostru.

Oare dacă vom juca în finala Champions League și vom câștiga cu 5-0 o să avem liniște? Ceva, ceva îmi spune că sigur se vor găsi unii care îl vor înjura pe atacantul care a ratat în minutul 90 șansa unui 6-0 și vor cere demisia antrenorului pe motiv că l-a ținut în teren până atunci, deși se vedea de la o poștă că era obosit.

Evident, fiecare are dreptul la opinie. Evident, un jucător sau antrenor sau patron ne poate plăcea unora, iar altora le poate fi antipatic. Și e bine că e așa. Dar după atâta zbucium, după atâta suferință, după atâtea umilințe îndurate și depășite cu fruntea sus, oare nu merităm și noi, ”U”-iștii, puțină liniște?
 
Vasile Racovitan  • Racovitan: Liniste!

Stiri din aceeasi categorie

Martinescu: Salvati rugby-ul universitar din Cluj-Napoca!

Este foarte dificil să aşterni pe hârtie cuvintele potrivite când vine momentul să cuprinzi într-un îndemn decisiv toată comunitatea din Cluj Napoca pentru susţinerea acestui sport nobil. Es ...

Radu: Acasa

(piesă de teatru în trei acte, bazată pe fapte şi personaje reale) ACTUL I [Decor: o sală de şedinţe, cu pupitru de prezidiu şi mai multe rânduri de scaune, ocupate de oficialităţi. La pupitru pr ...

Merie: "Amu-i amu!"

Einstein spunea că „ce faci pentru tine, dispare odată cu tine, ce faci pentru alţii, rămâne pentru eternitate”. Clujul mocneşte frenetic în aşteptarea meciului de duminică dintre echipa f ...

Total voturi: 137

Considerati ca Universitatea Cluj va avea puterea sa lupte pentru promovare in sezonul 2021-2022??

Da
Nu
Probabil
Nu stiu
Nu ma intereseaza


Inregistrare ca suporter
Pentru a-ti confirma contul va fi necesar sa ne oferi un link spre profilul tau de Facebook sau Numele unui veteran din galerie care sa confirme ca te cunoaste!

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Probleme vizualizare site

În cazul în care site-ul nu îl vedeţi aşa cum trebuie, vă rugăm downloadaţi de AICI fontul Calibri şi fişierele din arhivă copiaţi-le în folderul "Fonts" din Windows-ul dumneavoastră (C:\WINDOWS\Fonts)