Web design Cluj
Pentru mine, fiecare minut jucat la aceasta echipa este important!

2018-02-01 22:25:18Ucluj.ro: Pentru prima parte a acestei ediții de campionat ești jucătorul cu cel mai bun raport minute jucate/goluri înscrise (1 gol la 53 de minute). Ce îți propui pentru partea secundă a campionatului?

Lemnaru: Ca orice atacant, îmi doresc să marchez cât mai mult. Pentru mine, fiecare minut jucat la această echipă este important! În primul rând, să promoveze echipa. Ca obiectiv, îmi doresc foarte mult ca în vară antrenorul și conducerea clubului să fie mulțumiți de mine ca să îmi pot prelungi contractul pentru Liga 2. 

Ucluj.ro: Cum vezi lotul actual al Universității şi care crezi că va fi poziția pe care se va clasa la finalul ediției 2017-2018?

Lemnaru: Normal, nu ar trebui să avem probleme. Altă dată au fost surprize (zâmbește). Totuși  nu cred că se va pune problema să nu promovăm pentru că avem un lot foarte valoros. Cu siguranță vom promova! 

Ucluj.ro: Care crezi că sunt principalele contracandidate ale Universității în lupta pentru promovare în eșalonul secund?

Lemnaru: Echipa care ar putea să ne pună probleme ar fi Performanța Ighiu. Probabil și alte echipe și-ar dori să promoveze (Metalurgistul) dar ținând cont de ce jucători avem în vestiarul nostru și de condițiile pe care le avem, din punctul meu de vedere nu cred că vom avea probleme. 

Ucluj.ro: Cum se anunță returul acestui sezon?

Lemnaru: Probabil că returul va semăna cu prima parte a campionatului. Diferența este că acum ne cunoaștem mult mai bine; avem alte relații de joc. Am avut rezultate foarte bune. Trebuie să mergem pe aceiași linie și să ne asigurăm promovarea cât mai repede posibil.

Ucluj.ro: În lotul Universității se regăsesc mai mulți tineri jucători. Care dintre aceștia crezi că vor reuși să se impună pe viitor în fotbalul românesc şi, de ce nu, ulterior şi în cel de afară?

Lemnaru: Dacă sunt în vestiarul Universității, toți sunt talentați (zâmbește)!  Acum depinde doar de ei: cum vor juca, cum se vor antrena, cât de serioși vor fi. Au numai de câștigat ținând cont că la 19-20 de ani au această oportunitate de a juca pentru o astfel de echipă. Cu siguranță vor avea șanse să joace și în Liga 1 și pe urmă să ajungă mai departe.  

Ucluj.ro: De-a lungul timpului ai îmbrăcat tricoul alb-negru de peste 90 de ori. Ce înseamnă „U” Cluj pentru tine?

Lemnaru: Ca echipă, a însemnat totul pentru mine pentru că de fiecare dată m-am întors cu plăcere aici! Poate de-a lungul timpului, am avut mai mult de pierdut decât de câștigat dar m-am atașat foarte mult de această echipă, de suporteri, de oraș. Am și hotărât să mă stabilesc la Cluj. Înseamnă enorm! Îmi doresc să am evoluții cât mai bune ca să mai pot juca aici un an, doi sau cât mai este posibil. Sper din suflet să pot să reușesc asta!

Ucluj.ro: Care sunt momentele cel mai fericit respectiv cel mai trist din perioada în care ai evoluat pentru „Șepcile roșii”?

Lemnaru: Cel mai trist este, cu siguranță, momentul în care am retrogradat. În anul acela parcă toate au mers pe de-a-ndoaselea nu numai mie, ci și echipei. Fericit? Nu știu (zâmbește). Sunt multe momente bune, de fericire. Aici intră momentul în care am promovat, momentul în care ne-am salvat de la retrogradare... Au fost foarte multe momente în care am trăit o stare de bucurie și prin prisma suporterilor. Una e să joci cu 50 de oameni în tribună și alta e să joci cu două, trei, patru mii de oameni! Te simți altfel.

Ucluj.ro: Care este/sunt persoana/persoanele care ți-a/ți-au marcat cariera fotbalistică?

Lemnaru: Nu vreau să dau neapărat nume pentru că poate aș omite pe cineva. Sunt mulți antrenori și oameni despre care pot spune că m-au ajutat. Oricum este de învățat de la fiecare. Important este să iei numai lucrurile bune, pozitive. Pe de altă parte, totul depinde de tine, de cât de serios ești și cât de mult îți dorești să practici acest sport și să vrei să ajungi undeva. 

Ucluj.ro: Ai jucat de-a lungul timpului alături de jucători cunoscuți. Care dintre aceștia au reușit să te impresioneze într-un mod sau altul (pozitiv și/sau negativ)?

Lemnaru: Am fost în vestiare alături de nume mari atât la „U” Cluj cât și la Dinamo. Am fost coleg cu Lobonț, Dănciulescu, Niculescu, Chiricheș, Maxim, Goga, Giurgiu, Abrudan, Florescu... În primul rând sunt mândru că am putut să fiu în același vestiar cu ei! Toți au caractere deosebite. Este o plăcere să te poți antrena și să poți juca alături de ei! Cam peste tot pe unde am fost, am găsit oameni aparte cu care am legat prietenii. Asta contează cel mai mult.

Ucluj.ro: Ce îți dorești să faci după ce vei agăța ghetele în cui?

Lemnaru: Mi-aș dori foarte mult să pot să continui la Universitatea, indiferent de post; să rămân în cadrul clubului, să pot ajuta cu ceva – dacă e posibil. Încă mai vreau să mai joc. Nu m-am gândit foarte serios la ce voi face pentru că simt că mai pot juca și îmi doresc să mai joc. La un moment dat, va trebui să mă gândesc și la chestia aceasta (zâmbește).

Ucluj.ro: Care sunt hobby-urile tale şi ce îți place să faci în timpul liber?

Lemnaru: Îmi place să joc alături de prieteni baschet, tenis de câmp... să mă odihnesc, să mă uit la filme. Urmăresc la televizor cam toate sporturile. Urmează meciul de Fed Cup de la Cluj împotriva Canadei unde sper să și câștigăm.

Ucluj.ro: Caracterizează-l în câteva cuvinte pe „omul” Valentin Lemnaru respectiv pe „jucătorul” Valentin Lemnaru? 

Lemnaru: Ca om, cred că sunt o persoană foarte calmă, prietenoasă. Peste tot pe unde am fost, am vrut să las loc de „bună ziua”. Vreau să mă cunoască lumea așa cum sunt eu. Ca jucător, nu cred că am fost și nici acum nu cred că sunt unul cu mari calități (râde) dar prin muncă și seriozitate am ajuns ceea ce sunt. Sunt unii jucători care sunt foarte talentați și alții care trebuie să muncească foarte mult ca să ajungă undeva. Uitați-vă la Messi (zâmbește)! La Universitatea, putem spune ca Goga este un jucător talentat – restul pe lângă el trebuie să muncim mai mult și să alergăm mai mult (râde). 

Ucluj.ro: Ce mesaj dorești să transmiți suporterilor echipei fanion a Ardealului prin intermediul site-ului Ucluj.ro?

Lemnaru: De când sunt eu la „U” din 2009, suporterii și-au pus amprenta pe istoria acestui club, pe tot ceea ce înseamnă Universitatea Cluj. Îmi doresc să vină din ce în ce mai mulți la stadion și să susțină echipa. Această echipă a supraviețuit numai prin suporteri!

 

Data naşterii: 24 iunie 1984

Înălţime: 189 cm

Poziţie: Atacant

Echipe: Dunărea Călărași (2006); Dinamo București (2006-2007); Dinamo II București (2007-2008; 2008-2009); UTA Arad (2008); Astra Ploiești (2009); Universitatea Cluj (2009-2011; 2013-2014; 2014-2015; 2017-prezent); Pandurii Târgu-Jiu (2011-2013); Steaua București (2014); Petrolul Ploiești (2015-2016); East Riffa (2016); Academia Clinceni (2016-2017); ASA Târgu-Mureș (2017)

Meciuri jucate: circa 250 în Liga 1, Liga II/2 și Liga 3; 12 în Cupa României; 4 în Cupa Ligii; 3 în Europa League Qualifiers; 1 în Champions League Qualification

Goluri marcate: aproape 90 

Debut Liga 1: 11.03.2007 în Dinamo București – Universitatea Craiova (0-0)

Debut Liga 2/II: 19.09.2009 în Universitatea Cluj – Silvania Șimleul Silvaniei 4-1 când a înscris ultima reușită a „Șepcilor roșii” minutul 82)

Primul gol marcat în Liga 1: 14.08.2010 în Unirea Urziceni-Universitatea Cluj (0-1) – gol marcat în minutul 4


Știați că …..

  • A îmbrăcat tricoul alb-negru în peste 90 de partide oficiale?
  • Primul gol reușit de Lemnaru în cele trei competiții (Liga 1, Liga 2/II și respectiv Cupa României) au fost toate reușite pentru Universitatea Cluj?
  • Victoria la cea mai mare diferență de goluri în care a evoluat și a marcat de două ori este partida de Liga 1 disputată pe 6 decembrie 2014 între Ceahlăul Piatra Neamț și Universitatea Cluj, scor 0-6?
 
Violeta Merie


  • Pentru mine, fiecare minut jucat la aceasta echipa este important!

Stiri din aceeasi categorie

Trei puncte importante de la Bacau. Aerostar-"U" 1-2

2019-03-16 20:31:10

Universitatea Cluj a câștigat partida disputată în deplasare împotriva celor de la Aerostar Bacău, scor 2-1. Meciul a contat pentru cea de-a douăzeci și cincea etapă a ligi ...

Fotbal
Victorie in memoria lui Radu Tenter. Luceafarul-"U" 1-3

2019-03-10 17:57:49

Universitatea Cluj a câștigat partida disputată în deplasare împotriva celor de la Luceafărul Oradea, scor 3-1. Meciul a contat pentru cea de-a douăzeci și patra etapă a li ...

Fotbal
Trei puncte pentru locul trei. "U"-ASU Timisoara 1-0

2019-03-05 08:33:58

Universitatea Cluj a câștigat partida disputată pe Dr. Mircea Luca împotriva celor de la ASU Politehnica Timișoara, scor 1-0. Meciul a contat pentru cea de-a douăzeci și treia etap ...

Fotbal
Total voturi: 139

Pe ce loc credeți că se va afla Universitatea Cluj la finalul acestui sezon?

1
2
3
4-19
Nu mă interesează


Inregistrare ca suporter
Pentru a-ti confirma contul va fi necesar sa ne oferi un link spre profilul tau de Facebook sau Numele unui veteran din galerie care sa confirme ca te cunoaste!

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Probleme vizualizare site

În cazul în care site-ul nu îl vedeţi aşa cum trebuie, vă rugăm downloadaţi de AICI fontul Calibri şi fişierele din arhivă copiaţi-le în folderul "Fonts" din Windows-ul dumneavoastră (C:\WINDOWS\Fonts)