Web design Cluj
Lorin Cantor: "Ne propunem sa promovam tinerii"

2013-03-21 21:01:21Având în vedere că sâmbătă 23 martie 2013 „U” Cluj debutează în noua ediţie de campionat, ucluj.ro a discutat cu managerul executiv al secţiei de rugby, Lorin Cantor pentru a afla mai multe detalii despre viitorul sezon.

ucluj.ro: Cum va fi în noul campionat?

L.C. Privesc noua ediţie de campionat cu optimism, prin prisma faptului că băieţii tineri, de valoare, pe care îi avem în echipă au căpătat mai multă experienţă în sezonul competiţional trecut şi prin prisma faptului că echipa s-a întârit cu 6 jucători (încercăm să mai aducem un jucător pe ultima sută de metri). La ora actuală cred că antrenorii sunt într-o poziţie delicată să aleagă primul 15.

ucluj.ro: Ce aşteptări aveţi?

L.C. Sper să fie un sezon în care să fie propulsaţi mai mult jucătorii de la „U” spre loturilor naţionale şi chiar spre lotul mare al echipei naţionale, sper să fie un sezon în care să producem suprize, să câştigăm anumite meciuri contra echipelor mari şi sper să fie un sezon în care să ajungem în play-off. Ştim că va fi greu, dar trebuie să ne propunem anumite obiective pe care să le atingem, nu ne mai putem propune ca şi obiectiv salvarea de la retrogradare, pentru că şi situaţia echipei e alta. Din punct de vedere financiar, avem o anumită stabilitate, din punct de vedere al staff-ului tehnic, ne-am întărit la toate nivelurile, începând de la preparator, kinetoterapeut, nutriţionist, avem 3 antrenori... Deci avem un staff de 9 oameni,cum doar echipele mari mai au. Încă se structurează tot ce înseamnă aceste departamente şi funcţii în club, dar cred că anul acesta va fi un an de consolidare, din toate punctele de vedere şi chiar sper să avem şi rezultatele pe care le aşteptăm.
Concret, obiectivul pentru anul acesta, chiar dacă pare unul îndrezneţ, este o clasare la final pe locul 4, adică intrarea în play-off. Sperăm să reuşim să ajungem acolo. După cum am spus şi la conferinţele de presă, în următorii ani, vrem să aducem titlul la Cluj, aşa că an de an o să ne dorim mai mult. Avem un proiect „sănătos”, de realizare a unei structuri solide care să ne poată face să ne luptăm de la egal la egal cu cele mai puternice cluburi, nu numai din România ci chiar şi de afară. Dar asta inseamnă timp, nu se poate face peste noapte.

ucluj.ro: Aveţi de gand să readuceţi foşti jucători care au mai jucat la „U” şi care au acum experienţa necesară realizării unui astfel de obiectiv?

L.C. Ne-am gândit. Suntem şi in tratative acum cu un jucător. Însă tot depinde din ce punct de vedere privim problema. Dacă ne propuneam ca şi obiectiv câştigarea titlului în anul acesta, clar aduceam doar jucători cu o mare experienţă. La un moment dat am avut intenţia să aducem jucători străini, însă noi ne propunem la ora actuală să promovăm tinerii de valoare. Insă în mod clar vor rămâne la club doar aceia care confirmă. Facând o comparaţie faţă de lotul de anul trecut, am pierdut nu mai puţin de 16 jucători. Însă noi acum punem baza în special pe jucătorii care sunt formaţi aici. Dacă în viitor va trebui să apelăm şi la soluţia jucătorilor străini, o să o facem când o să putem aduce pe cei care sunt de valoare. Jucători de mâna a doua nu văd cum ar putea să ne ajute să ajungem undeva mai sus. Am adus în această iarnă jucători cu experienţă, de exemplu l-am adus pe Barbu, însă acesta nu este încă la maturitate, eu cred că el poate mult mai mult, poate să ajungă la lotul mare de rugby în 7, ca de altfel mulţi şi dintre baieţii pe care îi avem în echipă pot să ajungă la naţională. Eu sper ca anul acesta minim 4 să ajungă acolo.

ucluj.ro: Echipa are potenţial?

L.C. Echipa are un potenţial enorm, dar încă ne lipseşte experienţa, chiar dacă avem jucători cu experienţă: Boar, Ionescu, Rus, chiar un Curcă, care nu mai este „la primul juniorat”, un Barbu Nicolae, Ailenei, Ciocea. Deci avem jucători care nu au terminat acum junioratul. Îl avem pe Bogdan Voicu, îl avem pe Teodorescu, jucători cu o mare experienţă care ne pot duce înainte. Avem şi jucători foarte tineri, care o să crească însă alături de ei.

ucluj.ro: Bogdan Voicu şi Critian Săuan vor juca în acestă ediţie sau se vor ocupa mai mult de partea tehnică?

L.C.: Cristi Săuan se va ocupa mai mult de partea tehnică, dacă va fi cazul (accidentări sau ceva în genul) el va putea juca, fiind într-o formă fizică excelentă, deci ne poate ajuta oricând. Am adus însă un baiat forte tânăr şi de mare perspectivă, pe Ionuţ Mazăre, o uvertură foarte talentată, un jucător care a marcat foarte multe puncte la naţionala României de U19-U20 şi care cred că poate face un salt foarte mare aici, la Cluj. Bogdan Voicu va fi căpitanul echipei în acest an, va conduce echipa, sper eu spre locurile 1-4. El chiar acum este la Bucureşti, la Federaţie, la o conferinţă a capitanilor. Sunt sigur că el are capacitatea să conducă echipa spre locurile dorite. 

ucluj.ro: Eşti mulţumit de perioada de pregătire pe care aţi avut-o în această iarnă?

L.C. Da. Cred că am avut o periodă de pregătire foarte bună, bine structurată, bine gândită, cu alternanţă între pregătirea fizică, tehnico-tactică, cantonament la munte, perioadă de recuperare şi jocuri de verificare. Am avut jocuri de verificare cu echipe din SuperLigă şi din Divizia A şi cred că ne-am pregătit foarte bine pentru acest început de campionat. Care, din păcate,  este unul foarte dificil având în vedere că întâlnim cele mai bune echipe din sezonul trecut în primele trei etape, meciuri în care trebuie să avem o evoluţie bună, care să ne dea încrederea pentru partidele care vor urma, meciuri care „ar putea fi mai uşoare”.

ucluj.ro: Câteva cuvinte despre primul meci, cel de sâmbătă, contra câştigătoarei Cupei României, pe terenul acesteia?

L.C.: Va fi un meci foarte greu. Baia Mare este deţinătoarea mai multor trofee, o echipă care şi în acest an şi-a propus câştigarea titlului naţional. Din punctul meu de vedere, echipa s-a întărit în această iarnă, însă eu sper să reuşim să le dăm o replică bună sau de ce nu, chiar să producem o surpriză. Ştiu că va fi greu, pentru că este o echipă foarte experimentată, însă eu cred că prin echipa pe care o avem acum putem să creem o surpriză.

ucluj.ro: După meciul de la Baia Mare urmează primul meci pe Cluj Arena, împotiva Stelei. Ce aşteptări ai de la acel meci?

L.C.:  De când sunt manager la club, chiar şi înainte, una din doleanţele mele a fost să jucăm un meci oficial pe Cluj Arena. Este o dorinţă care, uite, că în cele din urmă se va îndeplini şi care în colaborare cu Societatea Cluj Arena va duce la promovarea sportului, în primul rând, pe un stadion public. Cred că va fi un spectacol la care aşteptăm să vină cât mai multă lume. Va fi un spectacol chiar meciul în sine. Va fi o partidă pe care o să încercăm să o câştigăm, chiar dacă Steaua şi-a creat în acest an o echipă foarte puternică, întărindu-se foarte mult. Vrem să promovăm spectacolul rugbistic în primul rând. Sunt sigur că va fi show, atât în tribună cât şi în teren. Avem şi din punct de vedere organizatoric mai multe surprize, de aceea sper să iasă un eveniment cît mai reuşit.

ucluj.ro: Fiind primul meci pe care-l jucaţi pe Cluj Arena, cât o să coste biletul de intrare?

L.C.: Biletul de intrare va fi între 1 şi 10 lei. Încă nu am stabilit în mod cert preţurile, însă dorim să fie 1 leu pentru elevi şi studenţi, 5 lei pentru tribune şi 10 lei preţul pentru VIP. Urmează să stabilim împreună cu SC Cluj Arena preţurile, doarece toate încasările vor ramâne la aceştia, pentru a acoperi costurile de întreţinere ale arenei. Noi dorim doar să avem parte de un public cât mai numeros.
   • Lorin Cantor: "Ne propunem sa promovam tinerii"

Stiri din aceeasi categorie

"U" Prodvinalco invinge Dinamo in deplasare si termina pe 5

2019-05-26 23:31:20

Echipa de rugby masculin, "U" Prodvinalco, a câștigat partida disputată la București împotriva echipei CS Dinamo București, scor 22-17. În urma acestei victorii, "U&q ...

Rugby
Premii de centenar de la ucluj.ro

2019-01-21 13:50:20

ucluj.ro pune la bătaie 100 de premii, care mai de care, pentru suporterii Universității Cluj, în anul centenarului. Pentru a obține și tu cărți, insigne, DVD-uri și alte ob ...

Sporturi
Familia Universitatii, unita in scop caritabil

2015-01-25 10:14:47

Vineri, în cadrul evenimentului caritabil “Solidaritate prin sport”, organizat de suporterii Universităţii alături de Fundaţia “Primăvara Clujană”, s-au adunat ...

Sporturi
Total voturi: 379

Credeti ca Universitatea Cluj va promova in prima liga la finalul sezonului 2019-2020?

Da
Nu
Nu stiu
Nu ma intereseaza


Inregistrare ca suporter
Pentru a-ti confirma contul va fi necesar sa ne oferi un link spre profilul tau de Facebook sau Numele unui veteran din galerie care sa confirme ca te cunoaste!

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Probleme vizualizare site

În cazul în care site-ul nu îl vedeţi aşa cum trebuie, vă rugăm downloadaţi de AICI fontul Calibri şi fişierele din arhivă copiaţi-le în folderul "Fonts" din Windows-ul dumneavoastră (C:\WINDOWS\Fonts)