Web design Cluj
Jurnal de deplasare: Cand soarele rasare, "U"-istii merg in deplasare

2013-03-26 16:06:21Sună telefononul la ora 7.00 aşa cum era programat. Mă duc să-mi fac o cafea, deschid calulatorul să mai citesc ce s-a întâmplat peste noapte. Surpriză: ceasul de pe calculator indica 06.40. Mă gândesc că mi s-a stricat şi telefonul, cumparat cu 2 luni mai devreme şi mă pregătec să-l arunc pe geam. Când îmi apare un mesaj „aveţi un apel nepreluat”.Mă  uit şi văd: apel pierdut la ora 6.30. Savurez o gură de cafea şi îmi dau seama: telefonul e ok, nu a fost alarma de trezire, ci un apel. Sun să văd care-i treaba: „ Mă vezi că nu mi-o venit schimbu’ la 6 şi numa acuma mă duc spre casă. Nu mai am cum să ajung la 8. Da pe la 8.30 sigur ajung la pod. Îi zic la nevastă să facă nişte sandwiciuri? Câte? No bine... Las că până fac un duş, le pregăteşete nevasta!”.

Mă duc să fac şi eu un duş, când mă întorc în cameră, sună telefonul: „ Bine mă ce faci? Nici tu nu te-ai trezit? Mie numa’ acuma mi-o sunat telefonul. Nu ajung la 8.00. Hai că până mă îmbrac îi zic la fată să facă nişte cafea.Da să nu plecaţi, că ajung!”

Sună din nou telefonul: „În zece minute is la tine! Coboară!”. Cobor. „Stai liniştit că ailalţi încă nu or plecat. Nu are rost sa ne grăbim!”. Mergem să-i luăm şi pe ceilalţi 3 şi ne îndreptăm spre locul de întâlnire. Nimeni! Fumăm liniştiţi o ţigară. Se face 8.45. Nu vine nimeni! Scot telefonul şi mă apuc să sun. Nu mai răspunde nimeni. Mă gândesc cu regret: ”Nici tu sandwichuri, nici tu cafea”. Plecăm spre meci. Asta e!

„Un coleg care vin de la Gherla-Dej? / Liber coleguuu, până în Baia Mare îi liber ca pasărea cerului!”. Dăm gaz. După vreo 30 de minute, ieşim din Dej. 

La un moment dat, careva din maşină ridică o problemă matematică: „Mă dacă am facut atâţia kilometri în atâta timp, oare nu există pericolul să ne întoarcem în timp? Numa ne trezim în Baia Mare, că-i vineri seara şi .... ce facem noi o noapte întreagă in Baia Mare? Hai mai bine să ne oprim, mai fumăm o ţigară, bem o cafea...”. Nici un răspuns. După ce face (cred)  calculele şi persoana care se afla în locul din stânga faţă a maşinii, zice hotărât: „În următorul sat ne oprim!”. Am trecut de vreo două sate, aşa că primul pasager prinde curaj: „Următorul sat după Lăpuşel sau după Recea?”. „Nu mă, las ca ştiu eu un local fain, un pic mai încolo, la 2-3 kilometri”. Trecem de un local: „Mă nu o fi fost ăsta şi nu l-ai vazut?” – „NUUUUU! Încă un pic şi ajungem”. La un moment dat (după vreo 30 de minute de când au început discuţiile despre cafele, tigări şi alte vicii, se vede peste un deal o cladire mişto. Încetineşte maşina şi chiar se îndreaptă înspre el. Se aude în maşină un răsuflu de uşurare, ca şi o adiere de vânt (uragan de-ală) care-i dă vreo 5 cai-putere motorului pentru a ajunge mai repede. Foarte fain localul, construcţie nouă, zugrăvit cu vopsea de-aia „facută să reziste”, singurul inconvenient fiind că era închis. Aşa că fumăm „pe sec” o ţigară şi merem mai departe.

Ajungem în Baia Mare, lăsăm maşina în parcarea de langă stadion şi mergem să urmărim meciul Steaua-Dinamo. Cu coada ochiului observ 2 maşini cu numere de CJ, una de SM, una de IS (!), una de MS şi „fără număr, fără număr” de MM. Intrăm în bar şi vedem la o masă, chiar lângă TV, încă 8 „de la Cluj”. „Salut băieţi! Ce faceţi? Cum aţi ajuns?....”.  Luăm loc la masă. Locul meu era aşa de bine poziţionat faţă de TV că de-abia vedeam spatele televizorului, ce să mai zic de meci?! Sună telefonul: „Mă te-ai dus la Baia Mare? Ai mă ce rău îmi pare, că şi eu aş fi vrut să vin. Da nu m-am trezit. Pe ce se dă meciul?”.  Mă serveşte ospătarul cu o cafea fierbinte şi ne întindem la discuţii: despre Walter, Prodan, Bagiu, numa de persoane de-astea cu care te întâlneşti în fiecare zi la Cora, Lidl şi restul shop-urilor.  Ne uităm la ceas şi ne hotărâm se mergem înspre stadion.

Mă urc în tribună să pot urmări meciul in condiţii cât mai bune. Condiţiile meteo erau extrem de favorabile ... să urmăreşti meciul din casă. Soare, în jur de 0 grade şi un vânt de i-a făcut pe majoritatea spectatorilor să regrete că au renunţat prea devreme la „izme”.

Începe meciul. Primul 15 al nostru: Boar, Catea, Gheta - Rus, Rotar - Ciocea, Curca, Mortac - E. Ciaparii, Mazare - Ciolociu, Iftode, Banu, Pralea - Voicu. Rezerve: I. Ciaparii, Petucher, Diaconu, Barbu, Ailenei, Paraschiv, Spataru, Ionescu.

Mingea lovită de la mijlocul terenului ia o traiectorie cam ciudată. Face un fel de J. Din cauza vântului. Tot vântu mă face să îmi caut alt loc. Găsesc doar un stâlp care face parte din scheletu de susţinere a tribunei. Îl iau în braţe şi îi zic că el va fi cel mai bun prieten al mecu cât se joacă meciul. Până termin eu cu „agaţatu’ ”, ai lor înscriu un eseu. Era minutul 2.30. Şi deşi era aproape de margine terenului, vântul bătea şi acele bradului, nu doar „frunza-n codru” reuşesc şi transformarea.

Repundem de la mijloc. Atacăm, atacăm... arbitrul fluieră. Avem lovitură de pedeapsă. De la linia de 22...

Mazăre...transformă. 7-3. Repune CSM Baia Mare de la mijloc, ne apărăm, încercăm, nu reuşim. Eseu înscris de ei. Ca noroc că de data asta nu or mai reuşit transformarea. Repunem de la centru. Atacăm, atacăm arbitrul fluieră. Aleg băieţii să dea la beţe. Dn nou. De data asta de la 40 de metri. Luând în calcul şi unghiul de unde se bate lovitura ... către 50 de metri. Mazăre.... ridică tuşierii fanioanele. Scor: 12-6. Îi bine. Era în jur de minutul 14 de joc. Din acel minut, din cauza vîntului (nu ştiu dacă aţi învăţat la „istorie”, dar în Baia Mare, din cauză că este aşezată într-o depresiune, bate crivăţul de 23 martie), meciul a luat o cu totul altă turnură. Astfel că cei care erau în tribună, au decis să o părărească, mersul „în spatele tribunei” a fost mişcarea preferată de cei mai mulţi spectatori. Aşa că s-a creat o mişcare de du-te-vino, care ne-a trezit la pauză, în faţa faptului împlinit: scor 36-6.

Băimărenii aveau punctul bonus luat (pentru eseurile marcate). Tribuna rămâne goală. Toată lumea caută partea unde razele soarelui ating Pământul. Aşa că, repriza a 2-a doar cu cei din Cluj ocupând bancile moderne ale stadionului. Meciul decurge în ritmul lui. Ei atacă – noi ne apărăm. La un atac mai în forţă al nostru reuşim să obţinem o grămadă în 22-ul lor. Grămada e câşigată de baimăreni, care se duc până în buturi şi reuşesc un nou eseu. Un jucător de la noi rămâne minute bune pe teren. Intră echipa medicală, face semnul de schimbare. Aşa că antrenorul Cristian Săuau il trimite în teren Iustin Ciaparii, în locul lui Câtea. Arbitrul de margine ne surprinde cu o întrebare indecentă: „Care-i motivul schimbării?” Neputând să îşi stăpânească reacţia câţiva spectatori au vrut să-i explice ... Am auzit că „Twilight Saga” a fost filmat în România, după ceea ce am văzut acolo mi-am dat seama cine au fost actorii în scenele „mai deosebinte!”. Ai lor primesc două galbene, reuşim un eseun înscris de Răzvan Ailenei, greşim o arucare din 5’ul nostru mai înscriu şi ei un eseu, se aude fluierul final. 58-11.

Ne vedem la obişnuita întâlnire „de după meci” cu jucătorii. Băieţii nu vor să povestescă. Ne salutăm, vin jucătorii de la Baia Mare, ne salută şi ei, îşi urează toată lumea  „Baftă mai departe!”. Ciocnim fiercare cu ce are în pahar(ţuică, bere sau cafea) cu jucătorii şi pornim înspre casă!

Urmează meciul cu Steaua! Sâmbătă, 30 martie. De la ora 14. Pe teren propriu! Într-un „altar” în care nu s-a mai jucat rugby de mult timp!

E rândul nostru, al suporterilor! Poate că „U” Cluj nu va câştiga acel meci! Dar câte meciuri au fost pierdute de „U” şi la câte meciuri nu s-a cântat „Sflava ţie studenţie...”!

Pentru cupele din 2002 şi 2003, pentru Simbol, pentru „U”!

Avem şi poze, în galeria "Foto"!  • Jurnal de deplasare: Cand soarele rasare, "U"-istii merg in deplasare

Stiri din aceeasi categorie

"U" Prodvinalco invinge Dinamo in deplasare si termina pe 5

2019-05-26 23:31:20

Echipa de rugby masculin, "U" Prodvinalco, a câștigat partida disputată la București împotriva echipei CS Dinamo București, scor 22-17. În urma acestei victorii, "U&q ...

Rugby
Premii de centenar de la ucluj.ro

2019-01-21 13:50:20

ucluj.ro pune la bătaie 100 de premii, care mai de care, pentru suporterii Universității Cluj, în anul centenarului. Pentru a obține și tu cărți, insigne, DVD-uri și alte ob ...

Sporturi
Familia Universitatii, unita in scop caritabil

2015-01-25 10:14:47

Vineri, în cadrul evenimentului caritabil “Solidaritate prin sport”, organizat de suporterii Universităţii alături de Fundaţia “Primăvara Clujană”, s-au adunat ...

Sporturi
Total voturi: 379

Credeti ca Universitatea Cluj va promova in prima liga la finalul sezonului 2019-2020?

Da
Nu
Nu stiu
Nu ma intereseaza


Inregistrare ca suporter
Pentru a-ti confirma contul va fi necesar sa ne oferi un link spre profilul tau de Facebook sau Numele unui veteran din galerie care sa confirme ca te cunoaste!

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Probleme vizualizare site

În cazul în care site-ul nu îl vedeţi aşa cum trebuie, vă rugăm downloadaţi de AICI fontul Calibri şi fişierele din arhivă copiaţi-le în folderul "Fonts" din Windows-ul dumneavoastră (C:\WINDOWS\Fonts)