Web design Cluj
Dorinel Oancea: "Avem nevoie ca suporterii sa fie alaturi de noi: doar impreuna putem duce la indeplinirea obiectivului: mentinerea in Superliga!"

2023-02-23 21:35:39Transferat la Universitatea la începutul acestui an, Dorinel Oancea a încântat privirile susţinătorilor alb-negri prin prestaţiile avute. De ce a optat pentru a veni la Cluj, cine i-a marcat cariera, cum se caracterizează sunt doar câteva dintre tematicile abordate. Vă invităm să îl descoperiţi în cele ce urmează pe purtătorul tricoului cu numărul "26". 

 

Ucluj.ro: Te-ai transferat la Universitatea Cluj la începutul acestui an. Ce te-a determinat să faci această alegere?

Oancea:  Transferul la „U” Cluj a fost determinat de faptul că este o echipă de tradiţie, o echipă foarte iubită, cu foarte mulţi suporteri. Un alt lucru care m-a determinat să aleg Universitatea a fost şi oraşul care este unul foarte frumos şi care oferă foarte multe oportunităţi, mai ales ca şi fotbalist. Aştept cu nerăbdare să joc cât mai multe meciuri acasă, pe “Cluj Arena“ cu stadionul plin.

 

Ucluj.ro: Ai îmbrăcat tricoul alb-negru în patru partide oficiale până acum. Ce sentimente te-au încercat?

Oancea: Sincer să fiu am avut emoţii când am intrat pe teren însă apoi, odată cu începerea meciului, prima picătura de transpiraţie nu le-am mai simţit pentru că sunt foarte conectat în ceea ce fac. A fost un sentiment foarte plăcut mai ales că la finalul meciului cu Voluntari am şi câştigat, o victorie muncită. A fost un sentiment de împlinire mai ales că am avut şi un meci foarte reuşit – cred eu.

 

Ucluj.ro: Odată cu venirea lui Ioan Ovidiu Sabău la timonă, Universitatea Cluj a folosit în marea majoritate a meciurilor din acest an un sistem 3-4-3. Cum te regăseşti în acest sistem?

Oancea: Acest sistem (3-4-3) cred că mă avantajează foarte mult pentru că sunt un jucător ofensiv, un jucător căruia îi place să alerge foarte mult. Mă adaptez să joc atât lateral dreapta cât şi lateral stânga.

 

Ucluj.ro: Care este poziţia în care ai evoluat şi te-ai „simţit”  cel mai confortabil?

Oancea: Postul pe care cred eu că dau cel mai bun randament este cel  de fundaş dreapta sau aripă dreapta, dar, cum am spus şi mai devreme, mă pot adapta să joc şi stânga.

 

Ucluj.ro: Care sunt punctele tale forte şi cele la care consideri că mai trebuie aduse îmbunătăţiri din punct de vedere fotbalistic?

Oancea: Punctele mele foarte cred că sunt capacitatea de efort, determinarea, ambiţia, faptul că muncesc foarte mult pe teren. Ceea ce consider că mai am de îmbunătăţit este jocul care multă lume spune că e cel mai greu joc – jocul simplu: să aleg întotdeauna varianta simplă şi să nu complic lucrurile.

 

Ucluj.ro: Care sunt obiectivele tale pentru perioada următoare?

Oancea: Obiectivul meu pentru perioada următoare este să îmi ajut echipa să îşi atingă obiectivul propus. 

 

 

Ucluj.ro: Ce mesaj sau ce sfaturi ai pentru tinerii care visează să îşi croiască un viitor în fotbal?

Oancea: Nu ştiu dacă sunt în măsură să dau sfaturi dar un mesaj pot să ofer. Cred că tinerii care visează la un viitor în fotbal trebuie să fie foarte muncitori, foarte serioşi şi să ştie foarte bine ce îşi doresc încă de la început. Dacă se văd pe un stadion jucând cu foarte mulţi suporteri trebuie să tragă cât pot ei de tare şi să facă tot ce depinde de ei ca să ajungă acolo.

 

Ucluj.ro: Cine sunt personalităţile autohtone sau străine care te-au inspirat în viaţa sportivă şi/sau în cea de zi cu zi?

Oancea: O personalitate care m-a inspirat în viaţa sportivă a fost Steven Gerrard. Îmi plăcea foarte mult de el când juca fotbal pentru că era un jucător luptător, un jucător care, cum spune noi, „băga capu-n contră”, un leader; cum se uitau ceilalţi la el m-a făcut să îmi doresc să ajung şi eu cândva ca el. O altă personalitate care m-a inspirat este Gică Hagi pentru că îşi doreşte întotdeauna să se autodepăşească şi niciodată nu consideră că şi-a atins potenţialul maxim atât ca jucător cât şi ca antrenor.

    

Ucluj.ro: Cine este/sunt persoana/persoanele care ţi-a/ţi-au marcat cariera fotbalistică până în acest moment?

Oancea: În afara familiei şi a iubitei care au fost şi îmi sunt mereu alături, sunt foarte multe persoane care mi-au influenţat cariera până acum şi fără de care nu aş fi ajuns unde sunt în momentul de faţă. Încă de la juniori au contribuit persoane care au ajutat la formarea mea cum ar fi Cristi Creţu, Ovidiu Tică. Apoi, făcând pasul la seniori am prins încrederea lui Sendi Popovici urmând să fac pasul la Piteşti sub îndrumarea lui Nicolae Dică  care a avut o contribuţie foarte mare asupra mea. Mai sunt de amintit Emil Săndoi, Eduard Augustin, Dan Cârţu, Liviu Hapaina, Claudiu Niculescu, Alexandru Pelici, Flavius Stoican.  

 

Ucluj.ro: Care sunt hobby-urile tale şi ce îţi place să faci în timpul liber?

Oancea: Hobby-urile mele sunt unele clasice pentru orice sportiv: îmi place să merg la film, îmi place să mă plimb, să călătoresc, să joc baschet în timpul liber sau tenis de câmp; îmi place să înot. 

 

 

Ucluj.ro: Caracterizează-l în câteva cuvinte pe „omul” Dorinel Oancea respectiv pe „jucătorul” Dorinel Oancea? 

Oancea: Pe „omul” Dorinel Oancea l-aş caracteriza foarte simplu: un om calmat, corect, ambiţios. Pe „jucătorul” Dorinel Oancea l-aş caracteriza un jucător muncitor, serios şi disciplinat.

 

Ucluj.ro: Unde te vezi peste cinci ani?

Oancea: Peste cinci ani mă văd şi sper să ajung acolo - să joc la un nivel mai ridicat, într-un campionat mai puternic decât cel românesc; să îmi am (întemeiez) o familie.

 

Ucluj.ro: Ce mesaj doreşti să transmiţi suporterilor echipei fanion a Ardealului prin intermediul site-ului Ucluj.ro?

Oancea: Vreau să transmit tuturor suporterilor echipei „U” Cluj să fie alături de noi pentru că noi am dat, dăm şi vom da tot ce e mai bun din  noi pentru a ne realiza obiectivul şi doar împreună putem duce la realizarea lui!

  

Violeta Merie

 


  • Dorinel Oancea: "Avem nevoie ca suporterii sa fie alaturi de noi: doar impreuna putem duce la indeplinirea obiectivului: mentinerea in Superliga!"

Stiri din aceeasi categorie

Trei puncte pentru "Sepci" in primul meci al play-out-ului. Universitatea-Arges 2-0

2023-03-21 06:49:48

Universitatea Cluj s-a impus în faţa echipei FC Argeş, scor 2-0. Meciul s-a disputat pe stadionul Dr. Mircea Luca (Cluj Arena) din Cluj-Napoca şi a contat pentru prima etapă a play-out-ului Superligii. Prima p ...

Fotbal
Trei puncte de aur, atmosfera de vis si viitor promitator pentru "Sepcile rosii". Universitatea-Farul 2-0

2023-03-03 23:57:39

Universitatea Cluj s-a impus în faţa echipei Farul Constanţa, scor 2-0. Meciul s-a disputat pe stadionul Dr. Mircea Luca (Cluj Arena) din Cluj-Napoca şi a contat pentru cea de-a douăzeci şi noua etapă a sezon ...

Fotbal
Victorie uriasa a "Sepcilor rosii" la Sibiu intr-un meci de infarct. Hermannstadt-Universitatea 0-1

2023-02-28 18:19:44

Universitatea Cluj s-a impus în faţa echipei AFC Hermannstadt, scor 1-0. Meciul s-a disputat pe stadionul Municipal din Sibiu şi a contat pentru cea de-a douăzeci şi opta etapă a sezonului regular al Superligi ...

Fotbal
Total voturi: 95

Va reuşi Universitatea Cluj să rămână la finalul acestui campionat pe prima scenă fotbalistică?

Da
Nu
Nu știu


Inregistrare ca suporter
Pentru a-ti confirma contul va fi necesar sa ne oferi un link spre profilul tau de Facebook sau Numele unui veteran din galerie care sa confirme ca te cunoaste!

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Probleme vizualizare site

În cazul în care site-ul nu îl vedeţi aşa cum trebuie, vă rugăm downloadaţi de AICI fontul Calibri şi fişierele din arhivă copiaţi-le în folderul "Fonts" din Windows-ul dumneavoastră (C:\WINDOWS\Fonts)