Web design Cluj
Dan Nistor: "As vrea foarte mult sa vad si eu acest stadion minunat plin!"

2023-10-16 20:45:55Purtătorul tricoului cu numărul "10" din acest sezon, Dan Nistor a acordat un amplu interviu pentru site-ul oficial al suporterilor Universităţii Cluj în care a vorbit despre venirea lui în tabăra "Şepcilor roşii", despre obstacole pe care le-a întâlnit de-a lungul timpului, persoanele care i-au marcat cariera, despre cum este şi multe alte aspecte. Vă invităm să îl vedeţi pe Dan Nistor prin spusele lui.

 

Ucluj.ro: Care sunt principalele motivele pentru care ai optat să îmbraci tricoul alb-negru?

Nistor: În primul şi primul rând, pentru oraş şi suporteri care, din punctul meu de vedere, sunt extraordinari şi cred eu că merită pe viitor şi mai mult. Meritau şi în trecut dar au fost anumite probleme şi aici din câte ştiu. Familia – în al treilea rând; soţia mea este foarte aproape de Cluj; ea a dorit foarte mult să vin la U Cluj.    

 

Ucluj.ro: Cum ai descrie perioada petrecută până în acest moment pentru „Şepcile roşii”?

Nistor: A fost o perioadă destul de bună. Bineînţeles – întotdeauna se poate mai bine. Dar vreau să rememorez acea finală. Cred că ar fi fost ceva fenomenal atât pentru suporteri cât şi pentru noi să o câştigăm. Dar, din păcate, atât s-a putut la momentul acela. Cred că acum e o perioadă bună. Cu siguranţă vom urca şi în clasament. Va fi mult mai bine.    

 

Ucluj.ro: După ce v-aţi desfăşurat activitatea în primele şase etape cu Toni Petrea, la „cârma” echipei a revenit Ioan Ovidiu Sabău. Ce crezi că a adus/imprimat echipei şi cum l-ai caracteriza? 

Nistor: Eu am o relaţie foarte bună cu domnul Sabău. În plus, l-am avut ca antrenor şi anul trecut. Repet acel interviu pe care l-am acordat pentru un post de televiziune, este pe înţelesul nostru, e genul acela care se „coboară” la mintea noastră. Adică este unul dintre noi, este la nivelul nostru; ne învaţă ce e bine şi ce e mai puţin bine. Practic, e un fel de frate mai mare de-al nostru. Este o diferenţă foarte mare între dânsul şi Toni Petrea. Toni Petrea era un tip mai închis în el; nu prea zâmbea; era, să zic aşa, mai dificil. M-am bucurat foarte mult că a venit domnul Sabău.  

 

Ucluj.ro: Care crezi că este unul dintre cele mai importante aspecte în a fi membru al unei echipe?

Nistor: În primul şi primul rând trebuie să te faci plăcut de oamenii cu care lucrezi, de suporteri; să fii un pic maleabil. Cu siguranţă oamenii te vor integra şi va fi totul ok. Să te faci un om plăcut – să zic aşa.  

 

 

Ucluj.ro: Care sunt cele mai mari provocări cu care te-ai confruntat în carieră până acum?

Nistor: Din câte se ştie, eu m-am apucat foarte târziu de fotbal, la o vârstă mai înaintată. Nu sunt genul copiilor de azi care se apucă de fotbal de la 7-8 ani. Eu m-am apucat pe la 18-19 ani, o vârstă destul de înaintată. Acolo cred eu că a fost o provocare foarte mare. Nu foarte mulţi îmi dădeau acea şansă să ajung atât de sus; să am atâtea meciuri în Liga 1, prin cupe europene, pe la echipa naţională. Aceasta a fost una dintre cele mai mari provocări din cariera mea.

 

Ucluj.ro: Care a fost cel mai mare obstacol pe care a trebuit să-l depăşeşti de-a lungul carierei?

Nistor: Unul dintre cele mai mari obstacole a fost atunci când cei de la Internaţional Curtea de Argeş au făcut acea fuziune cu cei de la Pandurii Târgu Jiu. Era o zi de vineri dacă nu mă înşel. Era vorba de foarte mulţi bani. Marea majoritate a jucătorilor au semnat contractul. Am rămas, dacă nu mă înşel, eu, Chiricheş, Frăsineanu, Matei. Nu am mai apucat să semnăm. Discutam cu Matei şi Vlad Chiricheş că dacă nu am apucat să semnăm, probabil nu vom continua la Târgu Jiu. După care Marin Condescu, pe atunci preşedintele echipei, ne-a chemat lunea cu toate că în mintea mea credeam că nu ne va mai contacta. Dar luni am fost acolo şi am rezolvat situaţia. 

 

Ucluj.ro: Ce valori sau lecţii ai învăţat din fotbal pe care le porţi cu tine în afara terenului?

Nistor: O lecţie importantă pe care o port în teren şi în afara lui este să nu tratez adversarul de sus. Niciodată. Mi s-a întâmplat şi mie să întâlnesc un adversar mai slab pe care să-l „tratez” de sus şi să am mari probleme. Trebuie să fi capacitat tot timpul. Poţi juca oricând cu echipe de Liga 2, Liga 3 care să îţi pună probleme.

 

Ucluj.ro: Dacă ai putea să te întorci şi să schimbi un lucru în cariera ta, care ar fi acesta?

Nistor: Singurul lucru pe care l-aş schimba în carierea mea e perioada pe care am petrecut-o la Évian. Destulă lume a zis că nu am fost capabil să fac faţă acelui nivel. Se juca un fotbal fizic, cu multă alergătură. Dacă aş putea acum să dau timpul înapoi şi să fiu acolo, aş face mult mai multe. Ca o mică paranteză, cred că în partea aceasta cu perioada petrecută în Franţa am avut dreptate. Drept dovadă în ziua de azi echipa nu mai există. Dacă aş da timpul înapoi, poate nu aş mai semna acel contract. Aş fi ales altceva pentru că avem mai multe oferte mult mai bune din punct de vedere fotbalistic, nu financiar. Ştiţi cum e fotbalistul român: când primeşte o ofertă bună din punct de vedere financiar, se gândeşte prima dată la aspectul financiar şi abia apoi la oraş, colegi, lume etc. Cred că acesta este cam singurul lucru pe care l-aş schimba.           

 

Ucluj.ro: Ce reprezintă pentru tine şi care sunt amintirile cu care ai rămas în urma convocărilor la echipa naţională?

Nistor: Au fost multe amintiri legate de echipa naţională. Am intrat titular la primul meci la care am fost convocat. Nu îmi venea să cred. Ţin minte acel meci cu Belgia. Eram prima dată convocat şi taman titular. Era Nea Piţi selecţioner. M-a chemat cu o zi înainte şi mi-a zis că vrea să mă bage titular. În seara aceea nu am putut să dorm. Am avut nişte emoţii unice, extraordinare iar acest lucru am să îl ţin minte toată viaţa. A fost ceva de nedescris. Mă aşteptam să fiu convocat pentru că aveam evoluţii bune la echipa de club dar să joc titular..... La ce jucători erau atunci, a fost ceva senzaţional pentru mine şi asta voi ţine toată viaţa mea în minte. Îi voi spune probabil şi băiatului meu, poate şi nepoţilor mei.   

 

 

Ucluj.ro: Care este mesajul sau care sunt sfaturile pe care le-ai adresa tinerilor de azi care visează să îşi croiască un viitor în fotbal?

Nistor: În primul şi primul rând ar trebui să fie serioşi. De la seriozitate zic eu pleacă totul. Să fie disciplinaţi. Să aibă viaţă extra sportivă foarte bună. Un alt aspect pe care doresc să îl punctez pentru că l-am trăit şi eu: e foarte importantă persoana de lângă tine. Dacă ai lângă o tine o femeie care e cu tine tot timpul, te sprijină, să fie trup şi suflet lângă tine, e bine. În viaţă nu totul e roz. Depinde şi ce anturaj ai. Mai ales în ziua de azi, e foarte important să ai aproape de tine pe cineva când sunt, să zic aşa, multe urcuşuri şi coborâşuri, tentaţii mari. E foarte important să ai o persoană lângă tine sau, cum îmi place să zic, ce să ţină cu casa.

 

Ucluj.ro: Cine sunt personalităţile autohtone sau străine care te-au inspirat în viaţa sportivă şi/sau în cea de zi cu zi?

Nistor: Nu am o personalitate anume. Când eram mic, îmi plăcea Adi Mutu, felul lui de a fi pe teren, acea „nesimţire” în teren care fotbalistului român de azi îi lipseşte. În rest, nu am avut pe altcineva. Sunt un băiat simplu, de la ţară. Mi-a plăcut foarte mult să muncesc. Cred eu că şi datorită modestiei mele am ajuns unde am ajuns.    

 

Ucluj.ro: Cine este/sunt persoana/persoanele care ţi-a/ţi-au marcat cariera fotbalistică până în acest moment?

Nistor: Un antrenor foarte important din cariera mea fotbalistică este domnul Petre Grigoraş pe care doresc să îl şi salut pe această cale şi să îi transmit multă sănătate. Cu dânsul am început să joc în Liga 1. Mi-a zis un lucru pe care nu îl uit nici în ziua de azi şi nu îl voi uita niciodată: „Măi, Dane, dacă tu asculţi ce zic eu, tu vei ajunge departe. Ascultă ce îţi zic eu. Va fi bine.” El este un dintre „profesorii” mei de suflet. A doua este soţia mea care îmi face ea nişte şedinţe după meciuri şi îmi spune „trebuia să pasezi acolo, trebuia să nu dai acolo”. Practic, au început şi femeile să se priceapă la fotbal 😊.

 

Ucluj.ro: Care sunt hobby-urile tale şi ce îţi place să faci în timpul liber?

Nistor: Unul dintre hobby-urile mele preferate este mersul pe munte, să stau departe de oraş, să stau la iarbă verde, un grătar, drumeţii. Fac asta de foarte multe ori când am 2-3 zile libere. Nu e departe de aici de la Cluj până la Rucăr. Ieşim cu băieţii. 

 

Ucluj.ro: Caracterizează-l în câteva cuvinte pe „omul” Dan Nistor respectiv pe „jucătorul” Dan Nistor? 

Nistor: Cum la-ş caracteriza pe omul „Dan Nistor”? Eu un om simplu, modest. În afara terenului sunt un tip ok, nu fac prostii. „Jucătorul” Dan Nistor e un tip mai vocal, mai ţip, urlu, mă enervez. Sunt implicat. Nu ţin râcă. Dacă mă cert cu un coleg pe teren, poate la final ieşim la o bere. E ca şi uitată. Nu dau antrenori afară 😊.  

 

 

Ucluj.ro: Ce ţi-ai dori să faci în viitor – ceva ce nu ai făcut până acum?

Nistor: Mi-aş dori foarte mult dacă  tot nu s-a putut anul trecut, să câştigăm în acest sezon un trofeu măcar pentru suporteri sau să ne calificăm într-o cupă europeană. Ar fi un bonus extraordinar şi pentru oraş şi pentru suporteri. Cred că aceşti oameni ar merita acest lucru! Am făcut destul de multe lucruri dar îmi doresc să fiu sănătos în continuare. Dacă sunt sănătos, pot face foarte multe. Ar fi un trofeu aparte.       

 

Ucluj.ro: Ce mesaj doreşti să transmiţi suporterilor echipei fanion a Ardealului prin intermediul site-ului Ucluj.ro?

Nistor: Pentru început aş dori să le transmit sănătate. Sper să fie în continuare alături de noi cum au fost şi până acum. Sunt convins că dacă în următoarele meciuri echipa va merge bine, aş vrea foarte mult să văd şi eu acest stadion minunat plin că nu l-am văzut până acum de când sunt aici! L-am văzut pe cel de la Sibiu dar practic nu eram acasă; oricum a fost o atmosferă cum nu am trăit demult. Sper să ne susţină necondiţionat atât la meciurile de acasă cât şi la cele din deplasare 😊.

 

Nume şi prenume: Dan Nicolae Nistor

Data naşterii: 6 mai 1988

Înălţime: 172 cm

Poziţie: Mijlocaş central, mijlocaş ofensiv, mijlocaş stânga

Echipe: Curtea de Argeş, CS Dacia Mioveni, Pandurii Târgu Jiu, FC Évian Thonon Gaillard, Dinamo Bucureşti, CFR Cluj, CS U Craiova, Universitatea Cluj

Meciuri jucate: 418 partide în Superligă/Liga 1, 11 partide în Liga II, 46 partide în Cupa României şi Cupa Ligii, 1 partidă în Supercupa României, 6 partide în Ligue 1, o partidă în Cupa Franţei şi 2 partide în Coupe de la Ligue,  3 partide în UEFA Europa Conference League, 5 partide în calificări pentru Europa League

Goluri marcate: 46 goluri în Superligă/Liga 1, 12 goluri în Cupa României şi Cupa Ligii, 2 goluri în Liga II, 1 gol în calificări pentru Europa League

Assist-uri: 92 pase decisive în Superligă/Liga 1, 13 pase decisive în Cupa României şi Cupa Ligii, o pasă decisivă în calificări pentru Europa League

Debut în primul eşalon: 23.07.2010 în Pandurii Târgu Jiu – Unirea Urziceni (0-0)

Debut în tricoul alb-negru: 17.02.2023 în Chindia Târgovişte - Universitatea Cluj (2-2)

Debut în cupe internaţionale: 16.07.2013 în Levadia Tallinn – Pandurii Târgu Jiu (0-0)

Echipa Naţională: 3 partide amicale, 2 partide în calificări pentru UEFA Euro, 2 partide în UEFA Nations League 

Primul gol: 03.10.2009 în Arieşul Turda – CS Dacia Mioveni (1-2) – gol marcat în minutul 72 

Primul gol pentru „Şepcile roşii”: 16.04.2023 în FC Petrolul – Universitatea Cluj (0-2) – gol marcat în minutul 16 pentru scorul de 0-2 (etapa a patra din play-out-ul Superligii) 

 

 

Violeta Merie

   • Dan Nistor: "As vrea foarte mult sa vad si eu acest stadion minunat plin!"

Stiri din aceeasi categorie

"Specile rosii" revin cu trei puncte din Giulesti in urma unei prestatii de exceptie. Rapid-Universitatea 2-3

2023-11-27 22:43:15

Universitatea Cluj s-a impus în faţa echipei FC Rapid 1923, scor 3-2. Meciul s-a disputat pe stadionul Superbet Arena Giuleşti din Bucureşti şi a contat pentru cea de-a şaptesprezecea etapă a sezonului regula ...

Fotbal
"Sepcile rosii" obtin cel de-al optulea rezultat de egalitate. Universitatea-Petrolul 0-0

2023-11-11 16:09:44

Universitatea Cluj a încheiat la egalitate partida împotriva echipei FC Petrolul, scor 0-0. Meciul s-a disputat pe stadionul Dr. Mircea Luca (Cluj Arena) din Cluj-Napoca şi a contat pentru cea de-a şaisprez ...

Fotbal
Seria meciurilor fara infrangere a "Sepcile rosii" intrerupta de Voluntari. Universitatea-Voluntari 1-2

2023-11-05 20:07:03

Universitatea Cluj a fost învinsă de FC Voluntari, scor 1-2. Meciul s-a disputat pe stadionul Dr. Mircea Luca (Cluj Arena) din Cluj-Napoca şi a contat pentru cea de-a cincisprezecea etapă a sezonului regular al ...

Fotbal
Total voturi: 31

Care este poziţia pe care se va afla Universitatea Cluj la finalul sezonului regular al Superligii în ediţia 2023-2024?

Între primele șase echipe (play-off)
Între locurile 7-9
Între locurile 10-13
Între locurile 14-16


Inregistrare ca suporter
Pentru a-ti confirma contul va fi necesar sa ne oferi un link spre profilul tau de Facebook sau Numele unui veteran din galerie care sa confirme ca te cunoaste!

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Probleme vizualizare site

În cazul în care site-ul nu îl vedeţi aşa cum trebuie, vă rugăm downloadaţi de AICI fontul Calibri şi fişierele din arhivă copiaţi-le în folderul "Fonts" din Windows-ul dumneavoastră (C:\WINDOWS\Fonts)