Web design Cluj
Comunicat de presă

2011-02-17 11:13:18Asociaţia "Şepcile Roşii 1919" a remis joi un comunicat de presă redacţiei ucluj.ro pe care îl redăm integral în cele ce urmează

"COMUNICAT

Asociaţia “Şepcile Roşii 1919” doreşte să îşi exprime punctul de vedere referitor la articolele publicate în ultimul an în ediţiile on-line a ziarelor Ziua de Cluj şi Prosport, având ca subiect denumirea noului stadion din Cluj-Napoca şi posibilitatea ca echipa CFR Cluj să joace meciuri pe noua arenă.


Astfel în data de 12.04.2010 Ziua de Cluj a publicat un articol intitulat “Paszkany vrea CFR-ul pe Cluj Arena în Champions League”, semnat Ziua de Cluj, iar Prosport a publicat în ediţia on-line din 31.01.2011 un articol intitulat „CFR-iştii sunt siguri: Jucăm pe Cluj Arena!” semnat Daniel Lup.


Numele noii arene construite pe locul fostei arene municipale “Ion Moina” urmează a fi stabilit printr-un concurs, prin consultarea publicului, implicarea mass-media şi a mediului economic. Acestea sunt declaraţiile Preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe în ediţia on-line a publicaţiei Ziua de Cluj din data de 05.02.2010.


Astfel, Asociaţia “Şepcile Roşii 1919” respinge orice formă de implicare a finanţatorului echipei CFR Cluj, Arpad Paszkany, în atribuirea denumirii noii arene construită în Parcul Central. Acest refuz are la bază nu numai rivalitatea dintre cele două cluburi, Universitatea Cluj şi CFR Cluj, dar şi faptul că locul pe care noua arenă este construită, reprezintă pentru suporteri un simbol incontestabil al tradiţiei şi istoriei clubului Universitatea.


În cazul implicării domnului Arpad Paszkany în acest proces, suporterii Universităţii Cluj vor refuza să participe la meciurile desfăşurate de echipa favorită pe noua arenă, lăsând loc şi altor forme de protest.
Suporterii Universităţii Cluj nu dispun de mijloacele materiale necesare achiziţionării denumirii viitoarei arene sportive, dar ca viitori beneficiari îşi manifestă dorinţa de a fi implicaţi şi consultaţi în acest demers.


De asemenea, declaraţiile aceluiaşi finanţator şi confirmate de preşedintele clubului din cartierul Gruia prin intervenţia telefonică din cadrul emisiunii „Ora exactă în sport”, difuzată de canalul de televiziune Sport.ro în data de 11.02.2011 cu privire la posibilitatea desfăşurării pe noua arenă din Cluj-Napoca a meciurilor internaţionale de către echipa pe care o finanţează, au un caracter provocator, amplificând tensiunea existentă între cele două cluburi.


Pe această cale dorim să le reamintim finanţatorului şi preşedintelui clubului mai sus menţionat faptul că atunci, când echipa Universităţii Cluj îşi desfăşura meciurile din Liga I-a şi a II-a pe stadionul „Ion Moina”, suporterii echipei pe care dânşii o conduc luau în derâdere stadionul menţionat anterior, numindu-l o ruină. De asemenea domnii Paszkany şi Mureşan ar trebui să urmărească media de spectatori avută pe stadionul  „Dr. Constantin Rădulescu” atât la meciurile din campionat cât şi la cele din Champions League din sezonul 2010-2011. Media spectatorilor indică clar faptul că demersul dânşilor de a juca meciuri internaţionale pe noua arenă din Cluj nu are nici o justificare.


O dată cu revenirea în Liga I a Universităţii Cluj în anul 2010, clubul s-a confruntat cu un nou „exil”, de data aceasta la Alba-Iulia. Datorită faptului că nu avea un stadion, pe care să-şi desfăşoare meciurile, Universitatea Cluj a fost obligată să-şi caute o locaţie temporară. Acesta a fost un moment în care conducătorii echipei CFR Cluj puteau face o ofertă formală de găzduire a echipei universitare pe propria lor arenă, chiar dacă susţinătorii şi reprezentanţii clubului Universitatea Cluj nu ar fi acceptat o astfel de propunere. O astfel de sugestie ar fi putut reprezenta un gest de conciliere din partea echipei feroviare, după mulţi ani în care conducerea acestei echipe a încercat sub diverse forme şi pe diferite planuri să distrugă Universitatea Cluj.


În consecinţă suporterii Universităţii Cluj nu susţin şi nu acceptă nicio formă de „coabitare” pe noua arenă cu echipa CFR Cluj.


Cluj-Napoca 
16.02.2011                                                Asociaţia "Şepcile Roşii 1919"   • Comunicat de presă

Stiri din aceeasi categorie

Trei goluri pentru trei puncte. Braila-Universitatea 0-3

2021-09-25 13:11:38

Universitatea Cluj a învins în cea de-a opta etapă a ligii secunde echipa Dacia Unirea Brăila, scor 3-0. Meciul s-a disputat pe stadionul Municipal din Brăila. Jucătorii celor două combatante au oferit ...

Fotbal
"Sepcile" se impun la limita si revin in primele cinci. Universitatea-Viitorul Targu Jiu 1-0

2021-09-20 18:00:46

Universitatea Cluj s-a impus în partida din cadrul celei de-a şaptea etape a ligii secunde din sezonul 2021-2022 în faţa echipei Viitorul Pandurii Târgu Jiu, scor 1-0. Meciul s-a disputat în Com ...

Fotbal
Invinsi la Miercurea Ciuc, "Sepcile" se mentin in primele cinci echipe. Csikszereda-Universitatea 3-1

2021-09-13 19:02:27

Universitatea Cluj a fost învinsă în cea de-a şasea etapă a ligii secunde de echipa Csikszereda Miercurea Ciuc, scor 1-3. Meciul s-a disputat pe stadionul Municipal din Miercurea Ciuc. Prima ocazie a part ...

Fotbal
Total voturi: 200

Considerati ca Universitatea Cluj va avea puterea sa lupte pentru promovare in sezonul 2021-2022??

Da
Nu
Probabil
Nu stiu
Nu ma intereseaza


Inregistrare ca suporter
Pentru a-ti confirma contul va fi necesar sa ne oferi un link spre profilul tau de Facebook sau Numele unui veteran din galerie care sa confirme ca te cunoaste!

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Probleme vizualizare site

În cazul în care site-ul nu îl vedeţi aşa cum trebuie, vă rugăm downloadaţi de AICI fontul Calibri şi fişierele din arhivă copiaţi-le în folderul "Fonts" din Windows-ul dumneavoastră (C:\WINDOWS\Fonts)