Web design Cluj
Arena *** e tot a statului. Jos laba de pe "Moina"!

2011-08-29 13:15:56După ce săptămâna trecută v-am prezentat 10 motive morale pentru care *** nu are ce căuta pe "Ion Moina", acum vă prezentăm şi temeiul legal prin care justificările patronului clubului feroviar devin penibile. Acesta afirma că, fiind în proprietatea statului român, noul "Ion Moina" trebuie să găzduiască şi meciurile clubului ***, sau, în caz contrar, statul român să ofere feroviarilor 15 milioane de euro pentru modernizarea propriului stadion.

ucluj.ro a pornit o investigaţie şi a intrat în posesia Hotărârii Comisiei de Privatizare din cadrul Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului din 31 ianuarie 2007, prin care ministrul de atunci, Radu Berceanu, aproba asocierea în participaţiune cu clubul *** pentru folosinţa comună a stadionului din gruia.

Înainte de a prezenta detaliile ascocierii, e bine de precizat că preşedintele Comitetului de Privatizare era Constantin Dascălu, mâna dreaptă a lui Paszkany Arpad Zoltan, ani de-a rândul în conducerea vişiniilor.

Acordul menţionează foarte clar că terenul de 30.035 metri pătraţi se află în proprietatea statului român, iar investiţiile realizate de *** vor rămâne în proprietatea statului, fără despăgubire, la finele celor 49 de ani pentru care s-a semnat acordul de folosire COMUNĂ. Prin urmare, stadionul *** este, la fel ca "Ion Moina", proprietatea statului român, putând evolua acolo orice club care îşi exprimă interesul.

Cea mai dubioasă parte a contractului este raportul de evaluare întocmit de firma Price Waterhouse Cooper, care, în noiembrie 2006, a evaluat valoarea terenului respectiv la doar 953.000 de euro, adică 32 de euro/mp!!!

Contactat de ucluj.ro, un vechi agent imobilar din Cluj-Napoca, Mihai Florin, prezintă datele reale. "În 2007 piaţa imobiliară înregistra un vârf. 30 de euro pe metrul pătrat era atunci în Gilău. În cartierul gruia, valoarea unui metru pătrat în noiembrie 2006 era de 200 de euro. Chiar şi acum, când piaţa e aproape moartă, se dă cu peste 100 de euro", a explicat el.

Aşadar, doar valoarea terenului respectiv se ridica la peste 6 milioane de euro, iar asocierea în participaţiune trebuia să fie de 55%-45% în favoarea statului, nu de 80%-20% în favoarea ***. Practic, luând în calcul şi valoarea construcţiilor din acel moment de pe stadionul ***, statul român a fost fraudat în această "afacere" cu peste 10 milioane de euro.

Despre celelalte baze sportive şi alte zone locale donate de către statul român şi distruse de  afaceristul Paszkany Arpad Zoltan (Parcul Rozelor, Parcul Feroviarilor etc.) într-un episod viitor, pe măsură ce vom avea acces la documente.


Stadionul *** e construit tot din bani publici

Stadionul "Dr. Constantin Rădulescu" a fost construit în 1973 şi avea 10.000 de locuri. "Aici este rolul doctorului Rădulescu, care s-a format la Universitatea, din perioada bejeniei. Era medic la spitalul *** şi a fost chemat să preia echipa din gruia, pe care a promovat-o în Divizia A. El a făcut cu ideea stadionului, care să fie al ***-ului. Şi a fost construit din bani publici, Paszkany doar l-a modernizat. Până acum conflictele între cele două galerii au fost legate de un meci sau altul. Dar dacă Consiliul Judeţean va accepta această mârşăvie, atunci va fi motiv de război civil în Cluj. Pentru că va deveni un conflict permanent, care se va accentua pe zi ce trece, deoarece această neruşinare nu poate fi acceptată. Ea sfidează bunul simţ al unui om integru", a declarat, pentru ucluj.ro, istoricul clujean Gheorghe I. Bodea.

Mai jos puteţi vedea documentul la care am făcut referire.  • Arena *** e tot a statului. Jos laba de pe "Moina"!
  • Arena *** e tot a statului. Jos laba de pe "Moina"!
  • Arena *** e tot a statului. Jos laba de pe "Moina"!
  • Arena *** e tot a statului. Jos laba de pe "Moina"!

Stiri din aceeasi categorie

Trei goluri pentru trei puncte. Braila-Universitatea 0-3

2021-09-25 13:11:38

Universitatea Cluj a învins în cea de-a opta etapă a ligii secunde echipa Dacia Unirea Brăila, scor 3-0. Meciul s-a disputat pe stadionul Municipal din Brăila. Jucătorii celor două combatante au oferit ...

Fotbal
"Sepcile" se impun la limita si revin in primele cinci. Universitatea-Viitorul Targu Jiu 1-0

2021-09-20 18:00:46

Universitatea Cluj s-a impus în partida din cadrul celei de-a şaptea etape a ligii secunde din sezonul 2021-2022 în faţa echipei Viitorul Pandurii Târgu Jiu, scor 1-0. Meciul s-a disputat în Com ...

Fotbal
Invinsi la Miercurea Ciuc, "Sepcile" se mentin in primele cinci echipe. Csikszereda-Universitatea 3-1

2021-09-13 19:02:27

Universitatea Cluj a fost învinsă în cea de-a şasea etapă a ligii secunde de echipa Csikszereda Miercurea Ciuc, scor 1-3. Meciul s-a disputat pe stadionul Municipal din Miercurea Ciuc. Prima ocazie a part ...

Fotbal
Total voturi: 200

Considerati ca Universitatea Cluj va avea puterea sa lupte pentru promovare in sezonul 2021-2022??

Da
Nu
Probabil
Nu stiu
Nu ma intereseaza


Inregistrare ca suporter
Pentru a-ti confirma contul va fi necesar sa ne oferi un link spre profilul tau de Facebook sau Numele unui veteran din galerie care sa confirme ca te cunoaste!

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Probleme vizualizare site

În cazul în care site-ul nu îl vedeţi aşa cum trebuie, vă rugăm downloadaţi de AICI fontul Calibri şi fişierele din arhivă copiaţi-le în folderul "Fonts" din Windows-ul dumneavoastră (C:\WINDOWS\Fonts)