Web design Cluj

Echipa de handbal feminin a Clubului Sportiv Universitatea Cluj a fost fondata in anul 1968, alaturi de alte sectii ale vestitului club clujean. De la anul infiintarii pana in anul 1996, formatia de handbal feminin a evoluat in al doilea esalon valoric al tarii, fiind o pepiniera pentru alte echipe din zona care au evoluat in prima liga, ca cele din Zalau, Baia Mare sau Targu Mures. La Universitatea au evoluat in principal tinere jucatoare, care, pe langa handbalul de performanta erau si studente la diferite facultati ale universitatilor din Cluj-Napoca.

Anul 1996 a produs o schimbare majora la club o data cu promovarea in Liga Nationala. Sub bagheta antrenorului Dinu Cojocaru, „U” Cluj a inceput sa devina un nume important in handbalul feminin romanesc. Dintre handbalistele de atunci care mai sunt si acum in handbalul de inalt nivel le mentionam pe Carmen Amariei Lungu si Cristina Dogaru Cucuian, doua jucatoare de renume mondial.

In 1998 „studentele” au obtinut cea mai mare performanta de pana atunci, clasarea pe locul 3 in Liga Nationala si participarea in Cupa EHF. Dupa plecarea lui Cojocaru a urmat la carma echipei antrenorul Liviu Jurca, care a dus formatia clujeana in cupele europene, cu participari in Challenge Cup in sezoanele 2002-2003 si 2003-2004, lansand de asemenea handbaliste de valoare: Ionica Munteanu, Mihaela Ani Senocico, Alina Ariton, Oana Chirila, Georgeta Vartic.

Odata cu sezonul 2005-2006 la carma „studentelor” a venit Gheorghe Covaciu. Alaturi de el au mai sosit la echipa unele handbaliste care au contribuit dupa un an la atingerea celor mai mari performante ale echipei. Egalarea locului trei inregistrat in anul 1998 si finala Challenge Cup, pierduta din pacate. In acest sezon, dupa un start mai poticnit, “studentele” si-au revenit in optimile de finala a Cupei Cupelor cand acestea au eliminat formatia sarba Naisa Nis, echipa care le intrecuse in sezonul precedent in cursa pentru Challenge Cup. In sferturile de finala handbalistele de la “U” Jolidon au intalnit echipa Podravka Koprivnica, formatie care a castigat in trecut Champions League.

In sezoanele 2009-2010 si 2010-2011, "U" Jolidon a obtinut cea mai buna performanta din istorie, titlul de vicecampioana nationala.

Sursa: uhandbal.ro

Total voturi: 200

Considerati ca Universitatea Cluj va avea puterea sa lupte pentru promovare in sezonul 2021-2022??

Da
Nu
Probabil
Nu stiu
Nu ma intereseaza


Inregistrare ca suporter
Pentru a-ti confirma contul va fi necesar sa ne oferi un link spre profilul tau de Facebook sau Numele unui veteran din galerie care sa confirme ca te cunoaste!

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Probleme vizualizare site

În cazul în care site-ul nu îl vedeţi aşa cum trebuie, vă rugăm downloadaţi de AICI fontul Calibri şi fişierele din arhivă copiaţi-le în folderul "Fonts" din Windows-ul dumneavoastră (C:\WINDOWS\Fonts)