Web design Cluj

Clujul începutului de secol XX nu deţinea un stadion propriu-zis. Deoarece tenisul era la mare modă, în 1903 existau 18 terenuri de practicare a acestui sport şi doar câteva terenuri, slabe calitativ, unde amatorii puteau încerca un sport ce îşi făcea cu greu loc în societate: fotbalul.

În 1908, Somody, un atlet clujean, cucerea medalia de argint la Olimpiada de la Londra în proba de săritură în înălţime. Abia după această performanţă remarcabilă şi după aflarea faptului că Somody se antrena prin curţile şcolilor, edilii oraşului îşi pun problema construirii unui stadion. Ideea a fost primită cu entuziasm de clujeni, mai ales de sportivi, trecându-se imediat la căutarea unui loc viran în apropierea zonei centrale. Până la urmă, locul ales pentru construcţie a fost un teren din Parcul Oraşului, zonă foarte frecventată în acea perioadă de către studenţi.

Prima tribună a Stadionului Oraşului, cum s-a numit iniţial, a fost din lemn şi putea găzdui 1.500 de spectatori, număr extrem de mare pentru acele vremuri. Sub ea au fost amenajate vestiarele, dar şi mici cămărute în care puteau locui fotbalistii. Ulterior, în anul 1960, tribuna de lemn a fost mutată la Câmpia Turzii, unde se află şi în prezent pe stadionul ISCT.

Inaugurarea oficială a stadionului a avut loc în anul 1911, când o selecţionată a Clujului învingea echipa Galatasaray Istanbul cu scorul de 8-1. Era prima ieşire a turcilor în Europa.

Exact 50 de ani mai târziu, stadionul, devenit "Municipal", îşi inaugura noua tribună, mult mai modernă, cu o capacitate de 28000 de locuri, construită în formă de potcoavă, în cinstea echipei studenţeşti ce folosea arena: "U".

Prin Hotărârea de Guvern nr. 1546/18.12.2002, complexul sportiv - proprietate publică a statului - se transferă din administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului în administrarea Consiliului Judeţean Cluj. De aici, a fost preluat de Direcţia Generală de Administrare a Domeniului Public şi Privat al judeţului Cluj, un serviciu public cu personalitate juridică, aflat sub autoritatea Consiliului Judeţean.

În vara anului 2007, ca urmare a promovării echipei în primul eşalon, autorităţile locale au fost nevoite să investească sume importante de bani pentru ca stadionul să poată gazdui meciuri de Liga I, conform ultimelor directive FIFA şi UEFA. Starea de degradare accentuată a structurii de rezistenţă a permis, ca un compromis, să se folosească doar 7.500 de locuri, dintre care 4.500 pe scaune, în primele 12 rânduri din tribuna I şi peluză. S-au recondiţionat tribuna oficială, vestiarele, sălile pentru presă, toaletele, astfel că în luna iulie 2007 stadionul a primit avizul Directiei de licenţieri din cadrul FRF. În turul sezonului 2008-2009, Universitatea a jucat tot pe "Ion Moina", arena fiind demolată la finele anului 2008.

Noul stadion a fost dat în folosinţă în 1 octombrie 2011.

Numele stadionului: "Dr. Mircea Luca"
Nume purtate în trecut: "Orasenesc", "Municipal"
Adresa: Splaiul Independentei F.N.
Capacitate totală: 30.001 locuri
Căi de acces: Autobuzul 30. Tramvaiele 101 şi 102 după ce se repară linia

Total voturi: 31

Care este poziţia pe care se va afla Universitatea Cluj la finalul sezonului regular al Superligii în ediţia 2023-2024?

Între primele șase echipe (play-off)
Între locurile 7-9
Între locurile 10-13
Între locurile 14-16


Inregistrare ca suporter
Pentru a-ti confirma contul va fi necesar sa ne oferi un link spre profilul tau de Facebook sau Numele unui veteran din galerie care sa confirme ca te cunoaste!

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Probleme vizualizare site

În cazul în care site-ul nu îl vedeţi aşa cum trebuie, vă rugăm downloadaţi de AICI fontul Calibri şi fişierele din arhivă copiaţi-le în folderul "Fonts" din Windows-ul dumneavoastră (C:\WINDOWS\Fonts)