Web design Cluj
Martinescu: Vine ea si clipa durerii de tampla

Eu zic astfel: să şedem blând că în curând vine ea şi clipa durerii de tâmplă, pentru duşmanii anului 1919, ai lui «U» şi ai României întregite.

Mai iubeşte cineva, astăzi 2013, semnificaţia anului 1919 în România, dar România întregită o mai iubeşte cineva? Dar mândria unor inimi româneşti «U» o mai iubeşte Clujul?

Mândria «U» este cea care uneşte şi niciodată nu dezbină. Probabil că «U» venind de la unitate între fraţi, aceasta lezează «politicul corect» al unei realităţi, care vrea să strivească identitatea de neam şi ţară.

Pentru «Librăria Universităţii» imediat au glăsuit intelectualii UBB în frunte cu domnul rector, cot la cot cu ziarele locale.

Când însă vine vorba de «U» nu am văzut nici un intelectual din UBB să ridice o rostire, să susţină o iniţiativă de salvare a simbolului «U».

La bine se declară toţi mai «U»- işti, ba chiar, cu mişelie şi spre sminteală, dezvăluie amintiri şi îşi arogă tot felul de vanităţi, dar când este să se implice concret, fug ca dracul de tămâie.

La conducerea României se perindă cam de multă vreme indivizi cărora nu le place decât să dezbine sau să stârnească ura dintre noi. La cum s-au purtat şi se poartă cu românii, rocadienii nu par să simtă româneşte, decât cojunctural, din vreme în vreme, tocmai spre a duce naţiunea română în ispita de a le transforma vremelnicia în eternitate, la putere.

La conducerea fotbalului din România sunt de foarte multă vreme nişte indivizi cărora nu le face plăcere să audă de «U» 1919.

Faptul că avem «Liga lui Mitică» şi de aici confuzia intenţionat săvârşită între «mitici» şi «Mitică». De aici pleacă ura faţă de capitala României şi de bucureşteni promovată din plin în Transilvania de către tot felul de indivizi care se «află în treabă».

Faptul că avem pe Mircea Sandu&com la conducerea fotbalului din România şi de aici confuzia săvârşită, între ceva putred care se află la conducerea fotbalului din România şi românii din Bucureşti, capitala ţării.

Mă feresc să spun Liga românească şi fotbalul românesc, fiindcă la cum este tratat anul 1919, la cum arată fotbalul din campionat şi la cum arată echipa naţională îmi este greu să spun românesc şi poate prea generos să spun chiar din România.

Instigarea la această ură se «legitimează» pe criteriul dacă unul sau mai mulţi sunt corupţi şi restul sunt la fel, astfel că trebuie demonizaţi.

Evident este faptul că societatea românească a fost infestată cu tot felul de chipuri cioplite şi idoli spoiţi, fără legătură cu românismul, care au desfigurat rânduielile şi au bejenit românii, cărora le-a fost refuzat dreptul de a lucra cinstit în ţara lor şi de aici reuşita cu care s-a încuibat imperativul negării identitare prin cea mai cumplită hulă România, «o ţară de căcat».

Cineva joacă murdar împotriva unităţii naţionale, adică împotriva ART.1 aliniatul 1 din Constituţia României.

Cineva a ajuns să determine pe român să-şi urască fratele şi ţara în aşa fel încât alege bejenia în loc să şadă în ţara lui şi să se bucure de «ţinutul Maicii Domnului» după rânduiala românească.

De aceea ar fi bine până nu-i prea târziu să ne întrebăm fiecare dintre noi şi unii pe alţii „faţă către faţă”:

Mai iubeşte cineva, astăzi 2013, semnificaţia anului 1919 în România, dar România întregită o mai iubeşte cineva? Dar mândria unor inimi româneşti «U» o mai iubeşte Clujul?

Mândria «U» este cea care uneşte şi niciodată nu dezbină. Probabil că «U» venind de la unitate între fraţi, aceasta lezează «politicul corect» al unei realităţi, care vrea să strivească identitatea de neam şi ţară.

Şi ori ce ar fi mândria «U» este cea care uneşte şi niciodată nu dezbină. Nu puteţi distruge unitatea inimilor care cred într-o idee.

Iar dacă nu vă treziţi să vă întrebaţi apăi să ştiţi că vine ea şi clipa durerii de tâmplă, pentru că cea de inimă a trecut de foarte multă vreme, iar când cea de tâmplă are să vină singurul răspuns va fi “este prea târziu pentru voi”, fiindcă revelaţia este dăruită n”U”mai inimilor, tâmplelor le rămâne doar răceala sudorii unei suferinţe veşnice.

Ştefan–Mihai Martinescu  • Martinescu: Vine ea si clipa durerii de tampla

Stiri din aceeasi categorie

Radu: Acasa

(piesă de teatru în trei acte, bazată pe fapte şi personaje reale) ACTUL I [Decor: o sală de şedinţe, cu pupitru de prezidiu şi mai multe rânduri de scaune, ocupate de oficialităţi. La pupitru pr ...

Merie: "Amu-i amu!"

Einstein spunea că „ce faci pentru tine, dispare odată cu tine, ce faci pentru alţii, rămâne pentru eternitate”. Clujul mocneşte frenetic în aşteptarea meciului de duminică dintre echipa f ...

Martinescu: "U" Cluj-Napoca 1919-2019

Avem și vom avea nevoie mereu de simboluri. Unele apar pentru a justifica diverse acțiuni, atitudini și alte situații. Altele pur și simplu se nasc pentru a fi purtate de generații. Pentr ...

Total voturi: 381

Credeti ca Universitatea Cluj va promova in prima liga la finalul sezonului 2019-2020?

Da
Nu
Nu stiu
Nu ma intereseaza


Inregistrare ca suporter
Pentru a-ti confirma contul va fi necesar sa ne oferi un link spre profilul tau de Facebook sau Numele unui veteran din galerie care sa confirme ca te cunoaste!

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Probleme vizualizare site

În cazul în care site-ul nu îl vedeţi aşa cum trebuie, vă rugăm downloadaţi de AICI fontul Calibri şi fişierele din arhivă copiaţi-le în folderul "Fonts" din Windows-ul dumneavoastră (C:\WINDOWS\Fonts)