Web design Cluj
Martinescu: Desertaciunea lor inseamna sfarsitul nostru

Trei sunt imaginile desertaciunii care duc la sfarsitul simbolului „U”.

Boc ne minte cu nesimtire, UBB ne ignora cu lasitate, iar clujenii si-au uitat de „mandria unor inimi romanesti”, tocmai de aceea am avut, avem si vom avea parte in Cluj si Romania numai farisei, de carturari, si falsi iubitori ai mandriei de a avea simboluri nationale.

Ca Boc este un fariseu, il vedem bine dupa cum minte cu nesimtire, ca se ascunde cu lasitate dupa o logoree cam nespecifica prin Ardeal, ca fuge strategic de posibili investitori spre tergiversarea situatiei lui „U”, acestea toate si multe altele, le-am vazut ori citit prea mult la tv si prin ziare.

La fel sunt toti „politicienii” din orice colt al Romaniei, dar parca Boc ii intrece...

Se pare ca Boc a luat exemplu de la de 3X mandatatu politruc Iliescu Ion (care spre nefericire nationala are educati - reeducati si inca multi, chiar prea multi) din moment ce logoreea lui seamana cu cea iliesciota, care nu are decat forma „sinergiei faptelor” mineriadate iar fondul, din cauza de „meandrele concretului” neo-comunistoidal, lipseste cu desavrasire.

Actuala „clasa politica” este savarsita pe calapodul iliesciot si cred ca rezultatele se vad daca ne uitam in ce hal arata Romania dupa 23 de ani de prostie, ridicol si hotie.

Imi permit acest gand, ca roman.

Daca sa zicem Seniorul Corneliu Coposu si generatia de exceptie, care au dobandit intru suferinta, nadejdea credintei si intru rezistenta la reeducare, taria caracterului romanesc, prin supravietuirea inaintea „holocaustului rosu”, ar fi reusit sa daruiasca educatia democrata si romaneasca tinerilor de ieri si astazi.

Daca ar fi avut acestia posibilitatea sa formeze o generatie de romani care sa preia traditia (de la romani ca Valeriu Gafencu, Gavrila Ogoranu, Pr. Arsenie Papacioc, Petre Tutea ori Radu Gyr si altii) dupa 1989 si sa asigure continuitatea acestei generatii de exeptie (pe care „holocaustul rosu” nu a reusit sa o distruga) oare nu ar fi aratat altfel Romania?

De ce Ilie Tudor nu are loc la conferinte pe tema fenomenului Pitesti, iar altii - care cresc juni, ajunsi potentati ce scot afara icoanele din Guvern - au loc, la conferinte organizate de carturari?

Nu a fost sa fie si uite astfel am ajuns poticniti de o cumplita „mineriada” perpetua, a supremei hidosenii emanate dupa 89, „comunism cu fata umana”, adica o lepra fardata si spoita in divesitatea culorilor firesei trufii.

Si in acest caz nu mai este vorba de politica, politicieni ci de romani, Romania si valorile romanismului, fiindca inainte de politica, politicieni si clasa politica este Romania, sunt romanii si simbolurile nationale.

Ca de la carturiarii din UBB nu trebuie sa ne mai asteptam la acel CEVA fiindca deja am vazut ignoranta si nu merita sa mai privim catre astfel de ipochimeni, care asista cu nepasare la cum este scuipat, umilit, bejenit si obidit, simbolul care le poarta si lor numele, tineretea si identitatea numit pentru Cluj si Romania UNIVERSITATEA CLUJ 1919.  

Dar de la clujeni nu ma asteptam sa fie atat de lipsiti de reactie, atunci cand vine vorba de simboluri, care au fost ridicate la rang de permenenta in anul 1919, tocmai pentru a garanta ramanerea intru REPET o consecinta de afirmare NORMALA a dorintei unei identitati studentesti, nationale, de unitate, de suveranitate, de independenta, de integritate si de intregire.

Cata vreme asistam la aplicarea „solutiei finale” impotriva simbolului „U”, fara vreo reactie, macar cum a fost aceea a intelectualilor la mineriade, vom fi la cheremul tagmei fariseilor, carturarilor ignoranti si acelora care au ales sa fie sclavi ai uitarii.

Am ajuns ca roman sa imi fie lehamite si rusine sa mai merg la manifestari care privesc tara mea, din pricina prezentei acestor tagme a fariseilor, carturarilor si a celor care au ales sa fie sclavi ai uitarii.

Veti fi responsabili inaintea istoriei pentru atitudinea gresita sau pentru lipsa de atutudine fata de „mandria unor inimi romanesti”.

Stefan–Mihai Martinescu  • Martinescu: Desertaciunea lor inseamna sfarsitul nostru

Stiri din aceeasi categorie

Radu: Acasa

(piesă de teatru în trei acte, bazată pe fapte şi personaje reale) ACTUL I [Decor: o sală de şedinţe, cu pupitru de prezidiu şi mai multe rânduri de scaune, ocupate de oficialităţi. La pupitru pr ...

Merie: "Amu-i amu!"

Einstein spunea că „ce faci pentru tine, dispare odată cu tine, ce faci pentru alţii, rămâne pentru eternitate”. Clujul mocneşte frenetic în aşteptarea meciului de duminică dintre echipa f ...

Martinescu: "U" Cluj-Napoca 1919-2019

Avem și vom avea nevoie mereu de simboluri. Unele apar pentru a justifica diverse acțiuni, atitudini și alte situații. Altele pur și simplu se nasc pentru a fi purtate de generații. Pentr ...

Total voturi: 328

Credeti ca Universitatea Cluj va promova in prima liga la finalul sezonului 2019-2020?

Da
Nu
Nu stiu
Nu ma intereseaza


Inregistrare ca suporter
Pentru a-ti confirma contul va fi necesar sa ne oferi un link spre profilul tau de Facebook sau Numele unui veteran din galerie care sa confirme ca te cunoaste!

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Probleme vizualizare site

În cazul în care site-ul nu îl vedeţi aşa cum trebuie, vă rugăm downloadaţi de AICI fontul Calibri şi fişierele din arhivă copiaţi-le în folderul "Fonts" din Windows-ul dumneavoastră (C:\WINDOWS\Fonts)