Web design Cluj
Barsan: Intalnire cu istoria

 

Ne “stiam” de multa vreme. Tata il iubea si il aprecia. Sentimentul era reciproc. ”Pe vremea lor” valorile erau valori, reperele erau repere. Universitatea ca stalp al educatiei clujene insemna enorm pentru “U”. Iar oamenii Universitatii erau acolo, langa “U”. Pentru ca asa era normal.

Calea “Universitatii” prin istoria centenara a insemnat si asta. Un purgatoriu prin divizii inferioare unde s-a produs “regasirea”. Cu oameni, locuri, intamplari. Poate pentru unii prafuite si vetuste, dar cu siguranta mai adevarate decat consumismul de secol XXI. “Regasirea” asta a trecut si prin Avrig. Un meci cu FC Avrig in liga a treia si o intalnire cu MIRCEA TOMUS.

Ne-a primit in gradina casei ca pe niste oaspeti mult asteptati. Domnia sa, Laureatul Premiului Academiei in 1965 (anul Cupei, nimic nu e intamplator), ne astepta pe noi, “U”istii Clujului tineretii sale. Meciul a trecut in plan secund. Am rememorat file de istorie in alb si negru alaturi de un OM care a fost si ramane un mare “U”ist. Am aflat din povestile Domniei sale lucruri prea putin stiute despre inceputurile “Universitatii”. Am aflat despre contributia aproape decisiva a lui Onisifor Ghibu, trimisul Consiliului Dirigent al Transilvaniei la Cluj, in infiintarea “Universitatii”.

Mai presus de toate insa, am inteles de ce “U” e atat de iubita. Pentru ca exista oameni precum Mircea Tomus. Oameni pe care va trebui sa ii pretuim asa cum merita.

#ImpreunaSuntemU

Calin Barsan

Pentru acest text, Călimn va primi, din partea ucluj.ro, cartea «Însemnări despre ”U”», scrisă de Ștefan Cârjan.
Participă și tu la proiectul nostru, mai avem zeci de recompense, care mai de care!
Trimite gândurile tale legate de cea mai frumoasă echipă românească, alături de o fotografie personală ”pe lat” la adresa vio1919@yahoo.com. Toate editorialele suporterilor publicate în 2019 pe site-ul ucluj.ro vor primi automat câte un premiu. Textele pot fi o amintire dintr-o deplasare, gânduri despre foști sau actuali jucători sau conducători ai Universității sau, pur și simplu, o definiție a clubului în viziunea voastră. Singura condiție este ca textele să fie semnate cu numele real.  • Barsan: Intalnire cu istoria

Stiri din aceeasi categorie

Lonean: Cureaua lui tata

Cred ca aveam vreo 5-6 ani cand l-am intrebat pe tata ce scrie pe cureaua lui. Mi-a zis ca scrie UNIVERSITATEA, iar eu l-am intrebat ce e este UNIVERSITATEA. Mi-a raspuns ca este cel mai iubit club sportiv din Transil ...

Lespuc: De ce ma simt norocos la centenar

M-am întrebat de multe ori și de mult timp cum va fi centenarul Universității. Unde va fi echipa, unde voi fi eu în îndepărtatul 2019, care pe nesimțite a sosit deja. Speram, &# ...

Misan: Mama, te iubesc,... dar nu ca pe "U"

E doar un slogan, sau e pura realitate? Sunt niste cuvinte care doresc sa epateze sau e un adevar? DA, totul e aievea, e palpabil, pentru multi “U” inseamna tot ce e mai frumos in lumea asta. Poate si ce e m ...

Total voturi: 86

Pe ce loc credeți că se va afla Universitatea Cluj la finalul acestui sezon?

1
2
3
4-19
Nu mă interesează


Inregistrare ca suporter
Pentru a-ti confirma contul va fi necesar sa ne oferi un link spre profilul tau de Facebook sau Numele unui veteran din galerie care sa confirme ca te cunoaste!

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Probleme vizualizare site

În cazul în care site-ul nu îl vedeţi aşa cum trebuie, vă rugăm downloadaţi de AICI fontul Calibri şi fişierele din arhivă copiaţi-le în folderul "Fonts" din Windows-ul dumneavoastră (C:\WINDOWS\Fonts)