Web design Cluj
Nea Titi: Ne place "U"

2015-10-17 16:21:30De la bun început îmi cer scuze pentru greşelile pe care le fac scriind aceste rânduri despre actuala echipă de fotbal a lui “U” Cluj.

În primul rând sunt mândru de echipa de fotbal a clubului „U”, echipa de copii care s-a format la copii. Juniorii au crescut sub îndrumarea unor antrenori cum ar fi domnul Sălăjean, trecând apoi sub comanda domnului Popescu, zis „Papi” - antrenorul principal al echipei mari în Liga 2. Sigur că nu am fost prea bucuroşi la terminarea campionatului când am retrogradat în B. Dar toate aceste lucruri s-au produs anul trecut când, din motive ştiute sau neştiute, s-a realizat retrogradarea echipei. Jucătorii care au activat în Liga 1 au părăsit echipa, plecând de la „U”. Au rămas doar doi jucători: Lori Kovacs şi Andreas Calcan.

În fine, cu greutăţile prin care trece clubul, pregătirea a început cu cel puţin 20 de zile mai târziu. Nu se ştia nimic. Cu ce jucători vom începe campionatul în Liga 2? După toate acestea a venit domnul Marius Popescu antrenor principal, Szilagyi secund, domnul Onicaş, conducătorul echipei alcătuite din jucători tineri. Cinste acestor trei oameni – adevăraţi „U”-işti!
Având o echipă foarte tânără, talentată, a început campionatul ligii secunde. Primul meci la Târgovişte – o victorie. A urmat meciul de acasă cu UTA, la Tărlungeni şi din nou acasă cu Gaz Metan Mediaş, trei înfrângeri – toate cu 1-0. Acum îmi permit să spun că acasă cu UTA şi cu Gaz am văzut meciuri bune jucate de „U”, meciuri în care s-au străduit să joace şi au jucat bine într-o oareşcare măsură. Dar există alte probleme, de arbitraj, care de multe ori influenţează rezultatele. Nu e bine ca arbitrii să fie părtinitori! Ei trebuie să fie corecţi cu ambele echipe, trebuie să aplice regulamentul învăţat întocmai! Am văzut cu UTA un 11 metri pentru „U” neacordat de arbitru. La fel şi în celelalte meciuri. Afară sau acasă aş dori sau am dori cu toţii arbitraje corecte. Domnilor arbitrii din generaţia tânără, daţi dovadă de fair-play!

Pot să spun că la viaţa mea am văzut multe meciuri şi arbitri corecţi din cele mai îndepărtate vremuri cum au fost Andrei Rădulescu, Riter, Rainea, Igna, Crăciunescu, Porumboiu. Acum, Haţeganu, Kovacs, Avram şi alţii care aplică regulamentul corect, care nu dau rezultatele în favoarea unei echipe - cum se spune - sunt corecţi.

Trebuie să se ştie: un arbitraj corect nu distruge munca jucătorilor care se străduiesc să joace corect!

Şi acum să vorbim de meciul de fotbal dintre  „U” şi FCSB din Cupa României. Admirăm echipa „U”. Bravo lor pentru că au jucat foarte bine. Toată echipa s-a dăruit! Vă mulţumim vouă, jucători şi antrenori!

Cred că ar trebui să se pună bază pentru viitorul fotbalului românesc; să se crească jucători tineri. Aşa cum a început clubul  „U” Cluj. Să-i educăm ca să avem jucători de valoare pentru viitor!

Am rugămintea în acest articol către voi, clujeni cu posibilităţi deosebite, să veniţi alături de echipa „U” Cluj şi să o susţineţi! Vă mulţumim!

„Dacă n-aş fi eu, dacă n-ai fi tu / Ce ne-am face fără „U” / Dacă n-am fi noi, dacă n-aţi fi voi / Ce ne-am face fără „U”....”

Haide „U”! Să jucaţi, să câştigaţi! Publicul e cu voi dragi jucători – copii Clujului! Succes în meciurile care urmează, domnilor Popescu, Sisi şi Onicaş!

Valer Bondor a.k.a. Nea Titi  • Nea Titi: Ne place "U"

Stiri din aceeasi categorie

Radu: Acasa

2019-10-19 16:58:25

(piesă de teatru în trei acte, bazată pe fapte şi personaje reale) ACTUL I [Decor: o sală de şedinţe, cu pupitru de prezidiu şi mai multe rânduri de scaune, ocupate de oficialităţi. La pupitru pr ...

Merie: "Amu-i amu!"

2019-06-07 13:56:44

Einstein spunea că „ce faci pentru tine, dispare odată cu tine, ce faci pentru alţii, rămâne pentru eternitate”. Clujul mocneşte frenetic în aşteptarea meciului de duminică dintre echipa f ...

Martinescu: "U" Cluj-Napoca 1919-2019

2019-04-13 10:04:10

Avem și vom avea nevoie mereu de simboluri. Unele apar pentru a justifica diverse acțiuni, atitudini și alte situații. Altele pur și simplu se nasc pentru a fi purtate de generații. Pentr ...

Total voturi: 381

Credeti ca Universitatea Cluj va promova in prima liga la finalul sezonului 2019-2020?

Da
Nu
Nu stiu
Nu ma intereseaza


Inregistrare ca suporter
Pentru a-ti confirma contul va fi necesar sa ne oferi un link spre profilul tau de Facebook sau Numele unui veteran din galerie care sa confirme ca te cunoaste!

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Probleme vizualizare site

În cazul în care site-ul nu îl vedeţi aşa cum trebuie, vă rugăm downloadaţi de AICI fontul Calibri şi fişierele din arhivă copiaţi-le în folderul "Fonts" din Windows-ul dumneavoastră (C:\WINDOWS\Fonts)