Web design Cluj
Visan: Intamplari cu si despre "U"

Buna ziua.

Mă numesc Vișan Mircea Lucian. Am 22 de ani și iubesc "U" de o viață. Am decis să împărtășesc cu voi, prietenii mei U-iști, amintirile legate de "U" în primul rând din dorința de a scrie un articol, iar în al doilea rând consider că am ajuns la o vârstă suficient de matură pentru a depana amintirile meciurilor.

Totul se întâmpla acum aproximativ 15 ani când tatăl meu mă aducea pentru prima dată la stadion. Țin minte perfect primul meci. "U" învingea cu 2-1 Armătura Zalău – goluri: Goga și Cociș. Totul era la superlativ în aceea vreme - de la galerie care te impresiona din primul minut al meciului, până la tramvaiul ce ducea la stadion, care era arhiplin înainte de începerea meciului. Când juca „U" pe potcoavă, toată lumea era acolo.

Anii au trecut iar iubirea neînțeleasă de multă lume pentru Universitatea începea să prindă contur. Când "U" a promovat în Divizia A, veneam deja la meciuri singur. "U" este și va rămâne pentru mine modul în care m-am maturizat, mediul în care am cunoscut cei mai buni prieteni, locul unde pur și simplu am copilărit. La capitolul întâmplări amuzante din deplasări aș avea multe de adăugat: de la priveliștile când jucam la Alba Iulia și toata lumea era pe balcoane să vadă U-iști prin oraș, la celebrele deplasări la Mediaș în care blocam orașul, noi fiind echipa gazdă.

Dar dacă veni vorba despre deplasări, haideți să o împărtășesc pe ceea mai amuzantă: meciul cu Vaslui disputat la Alba Iulia, în ultimul exil al Universității. Afară o arșiță deplină. Ajung pe stadion și dintr-o dată se pornește grindina. Lumea se ascundea pe unde putea. Țin minte că ne-au băgat într-o sală de conferințe la stadion să ne uscăm. Singurii care au ieșit uscați de la acel meci erau jucătorii, deoarece ei se schimbaseră. Din fiecare persoană care ieșea de la meci, curgea apă la propriu.

O altă remarcă este finala cupei României jucată la București în care drumul de la Cluj la București era presărat doar de U-iști. Sigur - aceea deplasare rămâne întipărită oricăruia dintre noi în minte - ceva de vis! Desigur au fost și întâmplări mai puțin fericite începând de la meciul din Gruia când lumea a plonjat de fericire în teren și terminând cu abuzurile de la Târgu Mureș. Desigur, aceste amintiri trebuie șterse repede din minte.

Viața în familia "U" este viața ideală: începând de la ultrașii pentru care am un admirabil respect pentru că își dedică parte din timpul lor pentru "U" și terminând cu noi toți care ținem spiritul "U" viu. Despre situația actuală a echipei vreau să menționez că am avut încredere deplină în departamentul managerial, în transparența care există la club, în faptul că există în sfârșit la Universitatea o bază pe care se pot construi caractere. Până atunci îmi aduc aminte de un celebru mesaj al „Șepcilor roșii”: "Cum pot trăi fără "U" o viață întreagă, / Când și pauzele competiționale în sevraj mă bagă".

Haide "U"!!!

Lucian Mircea Vișan
 


  • Visan: Intamplari cu si despre "U"

Stiri din aceeasi categorie

Martinescu: Salvati rugby-ul universitar din Cluj-Napoca!

Este foarte dificil să aşterni pe hârtie cuvintele potrivite când vine momentul să cuprinzi într-un îndemn decisiv toată comunitatea din Cluj Napoca pentru susţinerea acestui sport nobil. Es ...

Radu: Acasa

(piesă de teatru în trei acte, bazată pe fapte şi personaje reale) ACTUL I [Decor: o sală de şedinţe, cu pupitru de prezidiu şi mai multe rânduri de scaune, ocupate de oficialităţi. La pupitru pr ...

Merie: "Amu-i amu!"

Einstein spunea că „ce faci pentru tine, dispare odată cu tine, ce faci pentru alţii, rămâne pentru eternitate”. Clujul mocneşte frenetic în aşteptarea meciului de duminică dintre echipa f ...

Total voturi: 202

Considerati ca Universitatea Cluj va avea puterea sa lupte pentru promovare in sezonul 2021-2022??

Da
Nu
Probabil
Nu stiu
Nu ma intereseaza


Inregistrare ca suporter
Pentru a-ti confirma contul va fi necesar sa ne oferi un link spre profilul tau de Facebook sau Numele unui veteran din galerie care sa confirme ca te cunoaste!

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Probleme vizualizare site

În cazul în care site-ul nu îl vedeţi aşa cum trebuie, vă rugăm downloadaţi de AICI fontul Calibri şi fişierele din arhivă copiaţi-le în folderul "Fonts" din Windows-ul dumneavoastră (C:\WINDOWS\Fonts)