Web design Cluj
Souca: Tunelul de fulare

11 Martie 2013. Ziua in care cativa nebuni au hotarat ca un om pe nume mitica nu le poata anula dreptul de a iubi. Iar zidurile nu le pot ingradi credinta in IDEE.

Ceea ce s-a intamplat luni seara la meciul ‘’U’’ Cluj - CS Turnu Severin si-ar face loc cu usurinta in paginile capodoperei lui Ioan Chirila, ‘Sepcile Rosii’. Pentru ca luni seara s-a scris istorie.

4000 de bilete de solidaritate achizitionate. 2500 de femei si copii prezenti pe stadion. S-a cantat Slava tie studentie, s-a cantat Gaudeamus. Nu a lipsit nici galata. Au lipsit in schimb... fumigenele. Cateva sute de ‘’U’’-isti au ramas in afara stadionului. Cu ochii pe un zid de piatra. Dar cu sufletul acolo unde le este locul. In Peluza.

Iubim un fotbal in care echipele nu au bani dar mitica da amenzi de mii de euro si suspendari de terenuri pe banda rulanta. Traim intr-o tara in care un ziarist este concediat pentru ca asa vrea muschiu’ unuia care are mai multe prostii debitate decat are tanar si nelinistit episoade. O tara in care gazul lacrimogen este considerat aliment iar minciuna unui reprezentant al statului este pedepsita printr-o ‘tragere discreta de urechi’.

Intr-o astfel de tara cativa nebuni au aratat tuturor ca se poate iubi neconditionat. Ca poti sa-ti iubesti echipa si la un meci cu Turnu Severin, nu-i musai sa joci cu campioana europei. Iar iubirea acestor nebuni nu se masoara in titluri castigate. Ci in decenii de fidelitate.

Poate ca un fular ridicat in aer nu spune nimanui nimic. Dar mai multe fulare pot face un tunel. Prin care IDEEA ‘’U’’ sa mearga mai departe. Asa cum si-au dorit Mircea Luca, Dan Anca, Gheorghe Bodea si ceilalti ‘’U’’-isti din ceruri.

Gabi Souca

Foto: Calin Ilea / stiridesport.ro  • Souca: Tunelul de fulare

Stiri din aceeasi categorie

Radu: Acasa

(piesă de teatru în trei acte, bazată pe fapte şi personaje reale) ACTUL I [Decor: o sală de şedinţe, cu pupitru de prezidiu şi mai multe rânduri de scaune, ocupate de oficialităţi. La pupitru pr ...

Merie: "Amu-i amu!"

Einstein spunea că „ce faci pentru tine, dispare odată cu tine, ce faci pentru alţii, rămâne pentru eternitate”. Clujul mocneşte frenetic în aşteptarea meciului de duminică dintre echipa f ...

Martinescu: "U" Cluj-Napoca 1919-2019

Avem și vom avea nevoie mereu de simboluri. Unele apar pentru a justifica diverse acțiuni, atitudini și alte situații. Altele pur și simplu se nasc pentru a fi purtate de generații. Pentr ...

Total voturi: 381

Credeti ca Universitatea Cluj va promova in prima liga la finalul sezonului 2019-2020?

Da
Nu
Nu stiu
Nu ma intereseaza


Inregistrare ca suporter
Pentru a-ti confirma contul va fi necesar sa ne oferi un link spre profilul tau de Facebook sau Numele unui veteran din galerie care sa confirme ca te cunoaste!

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Probleme vizualizare site

În cazul în care site-ul nu îl vedeţi aşa cum trebuie, vă rugăm downloadaţi de AICI fontul Calibri şi fişierele din arhivă copiaţi-le în folderul "Fonts" din Windows-ul dumneavoastră (C:\WINDOWS\Fonts)