Web design Cluj
Souca: Tunelul de fulare

11 Martie 2013. Ziua in care cativa nebuni au hotarat ca un om pe nume mitica nu le poata anula dreptul de a iubi. Iar zidurile nu le pot ingradi credinta in IDEE.

Ceea ce s-a intamplat luni seara la meciul ‘’U’’ Cluj - CS Turnu Severin si-ar face loc cu usurinta in paginile capodoperei lui Ioan Chirila, ‘Sepcile Rosii’. Pentru ca luni seara s-a scris istorie.

4000 de bilete de solidaritate achizitionate. 2500 de femei si copii prezenti pe stadion. S-a cantat Slava tie studentie, s-a cantat Gaudeamus. Nu a lipsit nici galata. Au lipsit in schimb... fumigenele. Cateva sute de ‘’U’’-isti au ramas in afara stadionului. Cu ochii pe un zid de piatra. Dar cu sufletul acolo unde le este locul. In Peluza.

Iubim un fotbal in care echipele nu au bani dar mitica da amenzi de mii de euro si suspendari de terenuri pe banda rulanta. Traim intr-o tara in care un ziarist este concediat pentru ca asa vrea muschiu’ unuia care are mai multe prostii debitate decat are tanar si nelinistit episoade. O tara in care gazul lacrimogen este considerat aliment iar minciuna unui reprezentant al statului este pedepsita printr-o ‘tragere discreta de urechi’.

Intr-o astfel de tara cativa nebuni au aratat tuturor ca se poate iubi neconditionat. Ca poti sa-ti iubesti echipa si la un meci cu Turnu Severin, nu-i musai sa joci cu campioana europei. Iar iubirea acestor nebuni nu se masoara in titluri castigate. Ci in decenii de fidelitate.

Poate ca un fular ridicat in aer nu spune nimanui nimic. Dar mai multe fulare pot face un tunel. Prin care IDEEA ‘’U’’ sa mearga mai departe. Asa cum si-au dorit Mircea Luca, Dan Anca, Gheorghe Bodea si ceilalti ‘’U’’-isti din ceruri.

Gabi Souca

Foto: Calin Ilea / stiridesport.ro  • Souca: Tunelul de fulare

Stiri din aceeasi categorie

Oana Onicas: La m"U"lti ani, tata!

Nu există cuvinte să vă descriu câte am învățat de la tata. Dar o să vă las pe voi să aflați singuri ce fel de om e, citind puțin din povestea lui de dragoste ...

Alexoaia: Cum m-am intalnit cu Merlier

Vă mai amintiti cred cu toții de sezonul 2007-2008, când dupa 8 ani de zile am revenit în prima ligă, de unde am plecat mai repede decat venisem, în urma unui meci cu cântec și ...

Nea Titi: Un secol de la infiintarea "U"

După unirea Basarabiei și Bucovinei de Nord cu țara, la 1 Decembrie 1918 are loc unirea Transilvaniei cu Țara Românească, împlinindu-se astfel visul românilor de pretutindeni. ...

Total voturi: 225

Cine va fi golgheterul Universitatii in sezonul 2017-2018?

Goga
Ursu
Hatiegan
Lemnaru
Takacs
Florescu
Abrudan
Giurgiu
Greu
Onicas
Ene


Inregistrare ca suporter
Pentru a-ti confirma contul va fi necesar sa ne oferi un link spre profilul tau de Facebook sau Numele unui veteran din galerie care sa confirme ca te cunoaste!

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Probleme vizualizare site

În cazul în care site-ul nu îl vedeţi aşa cum trebuie, vă rugăm downloadaţi de AICI fontul Calibri şi fişierele din arhivă copiaţi-le în folderul "Fonts" din Windows-ul dumneavoastră (C:\WINDOWS\Fonts)