Web design Cluj
Rus: Viata departe de Cluj, dar cu "U" in suflet

Am plecat de acasă de ceva vreme. Și când spun de acasă spun din Cluj, din România.

Primul meu drum, de plecare, a fost în 2004, am pus în bagaje câteva haine care credeam ca îmi sunt necesare și un fular ALB-NEGRU, din primele modele, cu UNIVERSITATEA CLUJ, accesoriul care îmi era indispensabil pentru ca era parte din viața mea, din copilăria mea. Și nu vroiam să las nimic acasă din ceea ce înseamnă ceva pentru mine.

Ajuns aici, într-un sat micuț, mi-a fost destul de greu să am știri actualizate despre simbolul sufletului meu. Sunam pe unul sau pe altul și întrebam despre rezultate meciurilor și ultimele știri, fiindcă la început nu aveam îndemânare și știința de a manevra internetul și nici posibilitatea de a accede la acesta.

Odată cu trecerea timpului și accesul la informație a devenit mai accesibil, iar apoi am început sa sufăr la live-text -urile de pe diferite ziare locale și eram pus la zi cu informații proaspete despre marea mea pasiune, despre ceea ce este O IDEE, despre "U".

Am întâlnit mulți oameni aici și am fost catalogat de multe ori exagerat, disperat, limitat și de foarte multe ori neînțeles pentru că nu accept altceva decât pe "U". Când spun «NUMAI "U"», pentru mine înseamnă exact sensul literar al expresiei. "U" e singura echipă, singurul club care ma face sa vibrez, de bucurie sau de supărare, după caz, dar când sufăr chiar se vede, iar când sunt fericit pentru "U" sunt foarte zgomotos și exteriorizez tot. Așa cum am spus, mi s-au pus diverse etichete pe marginea dragostei mele pentru "U", însă cei care au rămas lângă mine pentru mai mult timp au început să mă înțeleagă și chiar să mă accepte. Chiar am primit și aprecieri de la oameni pe care i-am cunoscut printre străini și care au rămas de multe ori uimiți să vadă că pentru mine "U" este, după familie, cel mai important lucru. Au văzut că hainele mele sunt în mare măsură ALB-NEGRU (foarte multe produse oficiale), că mașina mea a fost ori albă ori neagră, la mine în dormitor domnește deasupra patului un "U" negru imens pe un perete alb imaculat, că în mașină e plin de fanioane, fulare sau abțibilduri cu "U", cafeaua o servesc în căni albe sau negre cu stema lui "U" pe ele, iar prin parbrizul camionului este exact atât loc cât este regulamentar că să nu fiu amendat pentru obturarea câmpului vizual. Restul e prin de fulare și fanioane alb-negru.Pixuri, brichete, desfăcător de sticle de bere, brelocuri, toate astea fac parte din arsenalul meu din muniția cu care mă lupt pentru a le demonstra că pentru mine "U" este mai mult decât o litera din alfabet. "U" ESTE UN SIMBOL.

Iar această convingere m-a determinat să înființez o echipă de fotbal amator care poartă numele de TEMPO "U" ZARAGOZA, echipa formată exclusiv din români care activează în campionatul local al orașului Zaragoza și care are culorile, cum nu putea fi altfel, ALB-NEGRU pentru meciurile de acasă și GALBEN- ALBASTRU -ROȘU pentru meciurile unde nu putem folosi echipamentul principal din coincidență de culori.

Cred că nu mai trebuie să spun că sunt membru cotizant (asta trebuie să o facă orice "U"-ist) și că sunt abonat chiar dacă nu pot vedea aproape nici un meci pe stadion, pentru că astea le văd ca un gest obligatoriu pentru cei ce își permit să plătească un abonament chiar dacă nu merg la meciuri din cauza distanței.

Fiind șofer internațional am avut ocazia să întâlnesc mulți oamenii prin Europa și este o senzație atât de frumoasă să te oprești într-o oarecare parcare și să te îmbrățișezi cu o persoană pe care nu o cunoști dar cu care ai mai multe în comun decât cu mulți cunoscuți doar prin "simplul" fapt că acesta are un fular sau un fanion (ori amândouă) în parbriz. Credeți-mă este o îmbrățișare atât de emoționantă și plină de vibrații, pentru că deși ești la mii de kilometri distanță în acel moment simți cum parcă instantaneu te-ai teleportat acasă, pe stadion celebrând un gol a lui "U". Îmbrățișarea ia sfârșit, "U" rămâne doar în sufletul tău dar știi că ai mai câștigat prieten. Un prieten pe care speri ca într-o zi să îl revezi pe stadion și împreună cu el să îți strigi bucuria de a fi lângă "U" fiindcă amândoi și cu toții la un loc știm că " PENTRU NOI DOAR U CLUJ CONTEAZĂ"

PS. Cu ajutorul Facebook am reușit sa îmi fac un prieten care m-a ajutat mult și care a adus pe "U" în casa mea prin transmisiile live ale meciurilor, de la noul început din liga a patra, și căruia vreau să îi mulțumesc public pentru asta. Mulțumesc pentru tot Andrei Fărcaș! Respectele mele.

HAIDE "U"

NUMAI "U"

OvidiU RUS

Pentru acest text, Ovidiu va primi, din partea ucluj.ro, DVD-ul documentar «”U”, o legendă adevărată».
Participă și tu la proiectul nostru, mai avem zeci de recompense, care mai de care!
Trimite gândurile tale legate de cea mai frumoasă echipă românească, alături de o fotografie personală ”pe lat” la adresa vio1919@yahoo.com. Toate editorialele publicate în 2019 pe site-ul ucluj.ro vor primi automat câte un premiu. Textele pot fi o amintire dintr-o deplasare, gânduri despre foști sau actuali jucători sau conducători ai Universității sau, pur și simplu, o definiție a clubului în viziunea voastră. Singura condiție este ca textele să fie semnate cu numele real.  • Rus: Viata departe de Cluj, dar cu "U" in suflet

Stiri din aceeasi categorie

Martinescu: Salvati rugby-ul universitar din Cluj-Napoca!

Este foarte dificil să aşterni pe hârtie cuvintele potrivite când vine momentul să cuprinzi într-un îndemn decisiv toată comunitatea din Cluj Napoca pentru susţinerea acestui sport nobil. Es ...

Radu: Acasa

(piesă de teatru în trei acte, bazată pe fapte şi personaje reale) ACTUL I [Decor: o sală de şedinţe, cu pupitru de prezidiu şi mai multe rânduri de scaune, ocupate de oficialităţi. La pupitru pr ...

Merie: "Amu-i amu!"

Einstein spunea că „ce faci pentru tine, dispare odată cu tine, ce faci pentru alţii, rămâne pentru eternitate”. Clujul mocneşte frenetic în aşteptarea meciului de duminică dintre echipa f ...

Total voturi: 202

Considerati ca Universitatea Cluj va avea puterea sa lupte pentru promovare in sezonul 2021-2022??

Da
Nu
Probabil
Nu stiu
Nu ma intereseaza


Inregistrare ca suporter
Pentru a-ti confirma contul va fi necesar sa ne oferi un link spre profilul tau de Facebook sau Numele unui veteran din galerie care sa confirme ca te cunoaste!

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Probleme vizualizare site

În cazul în care site-ul nu îl vedeţi aşa cum trebuie, vă rugăm downloadaţi de AICI fontul Calibri şi fişierele din arhivă copiaţi-le în folderul "Fonts" din Windows-ul dumneavoastră (C:\WINDOWS\Fonts)