Web design Cluj
Petrar: Trist! Gaudeamus-ul din peluza "U" nu face rating ca becali

Un simplu search pe Google m-a întristat mai tare ca situaţia în care se află „U”. În ultimele 24 de ore, există un singur articol care pomeneşte de superbul „Gaudeamus” cântat luni seara de galeria Universităţii. În schimb, dacă dai search după ce a behăit gigi becali despre meciul U - steaua, Google îţi dă sute de rezultate. Concluzia este de-a dreptul tristă: dacă nu-l cânta gigi becali, Gaudeamus-ul nu există pentru presa din România.

De aici decurge o concluzie chiar mai tristă: ceea ce suporterii Universităţii încearcă să ţină în viaţă, Ideea U, nu rezonează deloc cu reperele la modă în fotbalul românesc actual. Pare că ne căutăm locul într-o lume care nu ne merită! De zece ani, de când stau în Bucureşti, mi s-a întâmplă de prea multe ori să fiu întrebat de ce ţin cu U şi nu cu ***, “echipa aia cu rezultate”. Simplul fapt că a trebuit să răspund la o astfel de întrebare m-a făcut să simt că mă cobor la un nivel mult sub demnitatea mea. Dar, da!, a trebuit să mă explic.

Suntem, într-adevăr, „U”nici! Suntem mult peste capacitatea de înţelegere a reprezentaţilor de vază ai spiritului de turmă. Şi probabil din cauza asta avem de suferit, pentru că spiritul U care ne animă manifestările e perceput ca aroganţă de cei care decid în fotbalul românesc. Ei, oameni sărăci cu duhul, nu ştiu şi nu pot înţelege că iubirea de U e puritate, nicidecum aroganţă. Parafrazându-l pe Eminescu, U e un soi de geniu pustiu. Sau, adaptat la prezent, U e un geniu care nu face rating. Şi nici nu o să facă degrabă, pentru că U nu e pentru toată lumea, U e echipă universitară. U nu e cleiul din urechile Ioanei Tufaru, să facă rating şi să primească atenţie!

Călin Petrar

   • Petrar: Trist! Gaudeamus-ul din peluza "U" nu face rating ca becali

Stiri din aceeasi categorie

Radu: Acasa

(piesă de teatru în trei acte, bazată pe fapte şi personaje reale) ACTUL I [Decor: o sală de şedinţe, cu pupitru de prezidiu şi mai multe rânduri de scaune, ocupate de oficialităţi. La pupitru pr ...

Merie: "Amu-i amu!"

Einstein spunea că „ce faci pentru tine, dispare odată cu tine, ce faci pentru alţii, rămâne pentru eternitate”. Clujul mocneşte frenetic în aşteptarea meciului de duminică dintre echipa f ...

Martinescu: "U" Cluj-Napoca 1919-2019

Avem și vom avea nevoie mereu de simboluri. Unele apar pentru a justifica diverse acțiuni, atitudini și alte situații. Altele pur și simplu se nasc pentru a fi purtate de generații. Pentr ...

Total voturi: 381

Credeti ca Universitatea Cluj va promova in prima liga la finalul sezonului 2019-2020?

Da
Nu
Nu stiu
Nu ma intereseaza


Inregistrare ca suporter
Pentru a-ti confirma contul va fi necesar sa ne oferi un link spre profilul tau de Facebook sau Numele unui veteran din galerie care sa confirme ca te cunoaste!

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Probleme vizualizare site

În cazul în care site-ul nu îl vedeţi aşa cum trebuie, vă rugăm downloadaţi de AICI fontul Calibri şi fişierele din arhivă copiaţi-le în folderul "Fonts" din Windows-ul dumneavoastră (C:\WINDOWS\Fonts)