Web design Cluj
Martinescu: Dorinta mea intru simplitatea simbolului "U"

Abia aștept să cumpăr abonament, să merg la meciuri, să cant, să mă bucur, să-mi fie năcaz și apoi iarăși să mă bucur.

Abia aștept să întâlnesc pe camarazii mei dragi ”U”iști, tot mai puțini, deși suntem mulți, ca oameni, dar foarte dezbinați, ca suporteri și să cântăm Gaudeamus și Slavă ție studenție.

Deja societatea românească este atât de departe de modelele care au lăsat peceți de sânge, cu ”ne vom întoarce, într-o zi”, spre reamintirea valorilor neamului românesc, pământului României cu sfințenie, demnitate și onoare, încât am ajuns să mă bucur de orice fărâmă de românism pe care o văd în tot mai puțini conaționali.

Mă întristează faptul că nu încetează certurile astea între oameni care nu fac bine nimănui. Cea mai urâtă este cearta cea dintre oamenii care se numesc ”U”iști. Ea există, se manifestă și din fericire nu pare să înceteze vreodată. Astfel se săvârșește crusta care acoperă ”mizeria utopiei”. 

În timp ce toți oamenii se ceartă oare simbolul unde este? Cui rămâne datoria de a-l iubi și de a-i da prețuirea cuvenită? Ce mai înseamnă ”U” prin bucuria de a fi între Gaudeamus și Slavă ție studenție.

Cearta și zavistia nu sunt sub nici o formă a inimii alinare ci doar întristare dar mai grav poate întuneca mintea cu veninul urii și o inimă sfârtecată de ceartă cu o minte întunecată de ură distrug iubirea și lasă simbolul de izbeliște.

Păcat că nu mai știm să ne bucurăm de simbol ca în vremurile când eram săraci dar poate mai smeriți cu inima și înțelepți cu mintea, astfel că iubeam ”U” așa cu simplitatea omului că având pe ”U” are totul.

Din postura omului, românului, drept credinciosului, camaradului sub tricolor și stindardul ”U”, în simplitate, rămân să iubesc ”U”, rămân să iubesc neamul românesc, rămân să-mi cinstesc mucenicii neamului, rămân dăruit României și simbolurilor naționale care ”luminează viața” pentru că nimic nu se compară fiorul din inimă când vocea răsună Gaudeamus și Slavă ție studenție.

De ceartă și zavistie eu sunt sătul însă de simbolurile naționale nu mă voi sătura niciodată indiferent cât vor epigonii să le piardă prin deșertăciune și străinii să le strivească sub ticăloșie și nemernicie.

Dorința mea este ca pecetea ”U” să rămână inimilor dăruită doar ”U”iștilor și n”U”mai ”U”iștilor, indiferent cine vor fi vremelnicii care vor se afla la conducerea clubului.

Doamne, ajută!

Ștefan–Mihai Martinescu  • Martinescu: Dorinta mea intru simplitatea simbolului "U"

Stiri din aceeasi categorie

Oana Onicas: La m"U"lti ani, tata!

Nu există cuvinte să vă descriu câte am învățat de la tata. Dar o să vă las pe voi să aflați singuri ce fel de om e, citind puțin din povestea lui de dragoste ...

Alexoaia: Cum m-am intalnit cu Merlier

Vă mai amintiti cred cu toții de sezonul 2007-2008, când dupa 8 ani de zile am revenit în prima ligă, de unde am plecat mai repede decat venisem, în urma unui meci cu cântec și ...

Nea Titi: Un secol de la infiintarea "U"

După unirea Basarabiei și Bucovinei de Nord cu țara, la 1 Decembrie 1918 are loc unirea Transilvaniei cu Țara Românească, împlinindu-se astfel visul românilor de pretutindeni. ...

Total voturi: 240

In ce faza a Cupei Romaniei va ajunge in sezonul 2018-2019 Universitatea Cluj?

Șaisprezecimi
Optimi
Sferturi
Semifinale
Finală


Inregistrare ca suporter
Pentru a-ti confirma contul va fi necesar sa ne oferi un link spre profilul tau de Facebook sau Numele unui veteran din galerie care sa confirme ca te cunoaste!

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Probleme vizualizare site

În cazul în care site-ul nu îl vedeţi aşa cum trebuie, vă rugăm downloadaţi de AICI fontul Calibri şi fişierele din arhivă copiaţi-le în folderul "Fonts" din Windows-ul dumneavoastră (C:\WINDOWS\Fonts)